La Pobla de Mafumet acull la primera reunió presencial de tècnics d’esports de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Les primeres sessions que es van realitzar es van fer a través de videoconferència

Per . Actualitzat el

La crisi sanitària de la Covid-19 ha dibuixat un escenari on el dia a dia de les persones s’ha vist trastocat amb l’aplicació de diverses normes de seguretat. En aquest context, els espais públics també han hagut d’adaptar-se per poder donar els seus serveis amb garanties de seguretat per a tothom.
Aquest és el cas de les instal·lacions esportives que reben un gran flux de persones i que han de tenir clares nombroses qüestions com les relacionades amb les ràtios d’ocupació d’aquestes instal·lacions, quina és la normativa per a l’ús de les grades que s’ha d’aplicar o si es poden obrir els vestidors al públic.

Amb l’objectiu de tenir una resposta clara davant de qüestions com aquestes i en cadascuna de les fases que hem anat vivint des del desconfinament, un grup de tècnics d’esports d’una vintena d’ajuntaments de Tarragona i les Terres de l’Ebre, es van posar a treballar plegats. D’aquesta manera busquen fer front a les nombroses inquietuds generades en la nova situació.

Aquest grup de treball està format per tècnics esportius dels ajuntaments de Tarragona, Reus, el Morell, Constantí, La Pobla de Mafument, Alcover, Torredembarra, Altafulla, Hospitalet de l’Infant i Tortosa, entre d’altres. Les reunions s’han celebrat de manera setmanal i fins al moment, ja s’han reunit una desena de vegades, la majoria d’elles, de manera telemàtica i és que la reunió celebrada la setmana passada a La Pobla de Mafumet, va ser la primera trobada presencial del grup.

Durant aquesta darrera reunió, es va recopilar la normativa actualitzada pel que fa a l’ús de les instal·lacions esportives i es va iniciar la redacció d’un document de treball que porta el títol d’“Acord marc consensuat per la Taula de Treball de Gestors esportius i tècnics d’esports del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en relació a les Mesures i Protocols a incorporar per a la temporada esportiva 2020-2021 en el context de la pandèmia de la Covid-19”.

Aquest document de treball es preveu que estigui acabat aquesta setmana i a partir de llavors, es farà difusió entre les instal·lacions esportives dels municipis participants en la iniciativa. D’aquesta manera, es disposarà d’un protocol unificat per a l’ús d’instal·lacions municipals.