La Festa Major de Santa Rosalia es durà a terme del 28 d’agost al 6 de setembre

La programació s’ha adaptat a l’actual situació provocada per la Covid-19

Per . Actualitzat el

Torredembarra viurà la Festa Major de Santa Rosalia 2020 del 28 d’agost al 6 de setembre amb actes al carrer, però amb una programació limitada i adaptada a l’actual situació provocada per la Covid-19, sense cercaviles del Seguici Festiu ni revetlles i amb activitats amb aforament limitat i reserva prèvia.

Durant la presentació que s’ha dut a terme aquest matí, el regidor de Festes, Raúl García, ha explicat que l’organització és molt conscient que es tracta d’un programa molt diferent, però mantenint l’esperit festiu i amb la bona experiència dels actes culturals que ja s’han celebrat amb èxit amb mesures sanitàries com ara el Festival Roca Foradada, el cinema a la fresca i el Pleniluni Circus. El regidor Raúl García també ha tingut paraules d’agraïment per les entitats que formen part de la Comissió de Protocol del seguici festiu pel treball realitzat en l’adaptació del programa de Santa Rosalia als requeriments per la Covid-19.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha destacat que malgrat no poder sortir al carrer el Seguici festiu estarà present per Santa Rosalia amb l’exposició que es podrà visitar a la Sala Lluís d’Icart, a l’estil de la que es va poder veure a Mataró fa tres anys quan el Seguici de Torredembarra va ser el convidat de la Festa Major de les Santes. En l’àmbit del seguici, ha ressaltat que s’ha volgut mantenir, de manera adaptada, la presentació dels nous gegants indians de Torredembarra.

En aquest sentit, la secretària del Ball de Gegants, Laia Sotoca, ha recordat que el mes de novembre passat es va iniciar una campanya de mecenatge per construir uns nous gegants per a Torredembarra basats en personatges indians, una campanya que es va veure interrompuda per la crisi sanitària però que finalment ha donat els seus fruits i ha permès que el projecte es fes realitat amb 80 empreses participants i 50 mecenes privats, a més del suport del mateix Ajuntament.

A partir del pròxim dijous (20 d’agost), restarà obert el termini per dur a terme la reserva prèvia per assistir a tot un seguit d’actes gratuïts però amb aforament limitat. També serà el dia que es posaran a la venda les entrades per als concerts programats. Cal ressaltar que els principals escenaris de la Festa Major seran la plaça del Castell i també la Zona Esportiva Municipal per a aquells actes que requereixen poder oferir un major aforament. A més, tres dels actes previstos (pregó, presentació dels nous gegants i representació dels balls parlats del Ball de Serrallonga i del Ball de Diables) es podran seguir en directe a través del perfil de l’Ajuntament de Torredembarra a Facebook.

Consulta aquí el programa d’actes de la Festa Major de Santa Rosalía 2020.