El Port Tarragona reunirà experts de la logística de líquids al IV Med Hub Day

El seminari es realitzarà de manera virtual els dies 19 i 20 de novembre

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona i el clúster ChedMed organitzaran els dies 19 i 20 de novembre la quarta edició del Med Hub Day; i per primera vegada i de manera excepcional, es desenvoluparà virtualment. Serà un seminari web interactiu a través d’una plataforma en línia que continuarà garantint la participació i el networking entre els participants. S’espera la participació virtual d’un centenar de professionals de la logística de productes químics i petroquímics en aquest seminari, l’objectiu del qual és promoure el debat i l’intercanvi d’informació sobre les fortaleses i oportunitats que brinda el Mediterrani com a plataforma logística per als productes químics i petroquímics, particularment amb el món actual canviant.

Així doncs, terminals d’emmagatzematge, ports, consignataris, transitaris, analistes del mercat i empreses químiques i petroquímiques es reuniran per a debatre i aportar idees i novetats en aquesta “nova normalitat”. El seminari tindrà un complet programa d’experts vinculats al sector, on no faltaran activitats de networking i lúdiques. I els temes aniran des de l’impacte de la covid-19 en la cadena logística petroquímica al Mediterrani fins a la intermodalitat ferroportuaria com a baula terrestre en una estratègia hub; passant per panels de ports, terminals i d’empreses petroquímiques i químiques i les perspectives de mercat dels “tankers” a la regió mediterrània.

Qualitat i competitivitat

El Port de Tarragona és un hub mediterrani per a l’emmagatzematge i la distribució de productes líquids a granel que fa costat a la indústria local amb instal·lacions i infraestructures de primer nivell per a oferir un servei d’emmagatzematge.

En els seus quatre anys de vida, el Med Hub Day concentra els seus esforços a millorar el potencial de la regió mediterrània com a plataforma logística de productes químics i petroquímics per a convertir-se en una alternativa sostenible al hub energètic que conformen els ports d’Anvers, Rotterdam i Amsterdam, conegut com ARA.

En aquest esdeveniment anual, aquesta quarta edició de manera virtual, experts de la logística portuària es reuniran per a aportar idees i definir els punts de millora per a augmentar la qualitat i la competitivitat de la regió del Mediterrani, en temes com la millora les rutes logístiques actuals, la reducció de costos, la reducció del consum de CO₂ o la millora en el temps de lliurament, amb l’objectiu comú de compartir visions, interessos i actius per a col·laborar en l’atracció de nous fluxos cap a la regió mediterrània.