Comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera

La decisió es va adoptar a causa del seu estat de degradació

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera, una decisió que va adoptar l’Ajuntament a causa de l’estat de degradació en que es troba, que s’ha anat produint al llarg dels anys,  i que suposa un risc a mitjà termini per a les persones. Especialment,  està en molt mal estat la instal·lació de reg que s’ha fet malbé i perd aigua,  això comporta l’oxidació del sistema de recollida de les aigües i també està molt deteriorada l’escala d’emergència.  Tot plegat implica una situació d’insalubritat, brutícia  i perill de despreniments. Per aquests motius, la conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona va decidir desmuntar-lo, rehabilitar el parc de la Tabacalera i dignificar l’espai.
Els treballs de desmuntatge es van adjudicar  a l’empresa Plan Consulting Grup, SL. per 19.500 € més Iva., i consisteixen en l’enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l’estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal·lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl·lics, fa aproximadament 210 m. de llarg i 18.25 m. d’alt. El desmuntatge del jardí vertical s’executarà en nou setmanes.
El jardí vertical ubicat davant de diferents naus de la Tabacalera, al passeig de la Independència, es va construir  l’any 2010.