Primeres passes cap a la construcció d’una escola municipal de música i arts

El consistori ja ha tret a licitació la redacció del projecte arquitectònic

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha donat una empenta a la creació d’una escola municipal de música i arts, centre que s’ubicarà a la masia de Cal Rion, al nucli del Poble. I aquesta empenta arriba amb dues decisions. La primera, la de treure a concurs la redacció del projecte arquitectònic. La segona, la de dedicar a l’escola l’import de la subvenció que li correspon a Calafell del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

La redacció del projecte executiu per rehabilitar la masia de Cal Rion i ampliar-la surt a licitació per un import de 211.585,31 euros (IVA inclòs). Fins  a al meitat del mes d’agost, es poden presentar ofertes per optar a aquest encàrrec.

I d’altra banda, el govern municipal ha decidit que els aproximadament 700.000 euros que li corresponen a Calafell del PAM de la Diputació del període 2020-2023, es destinen a la construcció d’aquest centre educatiu i cultural. Cal tenir en compte que serà la gran inversió de l’actual mandat municipal, amb un pressupost que se n’anirà als cinc milions d’euros.

A la masia de Cal Rion

El nou equipament cultural s’instal·larà a la masia de Cal Rion, un casalici del segle XVIII del nucli antic que serà rehabilitat integralment. A més, al costat, s’aixecarà un edifici de nova planta per augmentar la capacitat del centre. Aquest projecte injectarà una nova dosi d’activitat i de vida al barri històric.

S’estima que hi haurà uns 300 alumnes. Aquestes places atenen una demanda detectada a Calafell. Actualment, un 40% dels alumnes de les escoles de música i art a la comarca del Baix Penedès són del municipi.

El futur centre impartirà ensenyaments de música i dansa, però la voluntat de l’Ajuntament és integrar-hi també l’actual oferta de cursos i tallers d’arts plàstiques que ofereix, així com les activitats teatrals que es desenvolupen al municipi. La idea és que Cal Rion sigui també el punt de referència per a les entitats locals que treballen en aquests àmbits, on comptaran amb espais i equipament per fer la seva tasca.