L’Ajuntament fa un balanç molt positiu del Festival Sota La Palmera

Del 3 de juliol al dia 1 d’agost ha reunit 2.500 persones tant presencialment com en reproducció en continu

Per . Actualitzat el

Del 3 de juliol al dia 1 d’agost, el Festival Sota la Palmera ha reunit 2.500 persones tant per les entrades als actes i espectacles del festival com pel seguiment en reproducció en continu (streaming) mitjançant el canal de youtube @tarragonajove.

El conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha valorat positivament els resultats  del Festival Sota La Palmera d’enguany i ha destacat que «és un espai d’exhibició i promoció per als joves creadors de la ciutat i el Camp de Tarragona amb una programació variada d’espectacles i propostes artístiques»,  també ha manifestat que «l’Espai Jove La Palmera  és un equipament de referència dels vespres i les nits d’estiu a Tarragona».  

La vuitena edició del Festival Sota La Palmera va concloure el dia 1 d’agost la programació dels seus 30 actes amb una nit de cançó d’autor a càrrec  d’Alidé Sans i Joan Masdeu. De la programació, cal destacar l’actuació dels  grups locals de qualitat com The Blind Mirror, Paula Llaurador Coll, la Chica del Mono, Violant Llopis i Joan Masdeu. Aquests grups del territori han enriquit el festival i actuant amb grups de fora han facilitat l’intercanvi i la trobada d’agents creadores.

Destaca també l’èxit de convocatòria i seguiment dels concerts de Pepet Nuet, el Diluvi, la Nit de Dansa i Sara Socas. També ha estat notable la bona acceptació de la Nit de la Il·lustració (en format virtual), Las Migas, la Nit de Monòlegs i The Blind Mirror. També han resultat molt positives les experiències d’espectacles impulsats per joves creadores, que han mostrat els treballs de coreògrafes, pallasses i actrius i també la bona rebuda dels relats i contes  promoguts per la conselleria de Cooperació.

El Festival Sota La Palmera ha reunit més de 50 artistes femenines i les ha situat com a protagonistes en el si de les formacions escèniques, tant des de la dansa, com el clown, la il·lustració o la música. La conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona seguirà posant en valor les produccions culturals de dones creadores per reforçar la seva emprenedoria i apoderament com a part important en el desenvolupament cultural i comunitari. 

El Festival Sota la Palmera és una mostra del treball compartit entre els tècnics municipals de Joventut i Cooperació, les entitats Cia Dosdetres, La Imperfecta Dansa, l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona, PXL Sonic Estudi, Versembrant, els serveis tècnics d’espectacle i totes les bandes, grups de música i joves creadors que hi han col·laborat i han fet possible l’èxit d’aquesta edició, que ha estat un excel·lent aparador de varietat d’estils musicals i de bon funcionament. 

Bona part de la programació dels actes i espectacles es pot seguir veient en diferit pel canal de youtube @tarragonajove.

Un cop finalitzat el cicle es poden seguir fent propostes, comentaris o aportacions a través del correu electrònic tarragonajove@tarragona.org