La Diputació de Tarragona obre una línia d’ajuts per a entitats i fundacions socials

Hi destina mig milió d’euros perquè puguin finançar les despeses extraordinàries generades per la COVID-19

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona ha impulsat una convocatòria d’ajuts exclusiva per a entitats i fundacions socials de la demarcació per import de mig milió d’euros amb l’objectiu que puguin finançar les despeses extraordinàries que hagin hagut d’assumir a causa de la crisi sanitària causada pel coronavirus. Aquesta línia de subvencions s’emmarca dins del Pla de xoc COVID-19 que pretén potenciar la reactivació econòmica i social del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Les entitats i les fundacions socials podran demanar aquests ajuts per sufragar despeses derivades de la pandèmia; per actuacions en l’àmbit de l’acció social, els serveis socials bàsics i les prestacions d’urgència social en benefici de les persones de la demarcació, i, en especial, les impulsades per afrontar situacions que afecten els col·lectius més vulnerables. Els sol·licitants també podran incloure-hi despeses ordinàries derivades del funcionament de l’entitat sol·licitant.

El termini per tramitar les sol·licituds s’iniciarà en els propers dies, acabarà el 15 de setembre de 2020 i la presentació presencial haurà de ser amb cita prèvia. La convocatòria compta amb un pressupost de mig milió d’euros que es distribuirà entre totes les sol·licituds presentades i admeses, amb la subvenció del 100% sempre que hi hagi suficient crèdit pressupostari o, si no és així, es farà un prorrateig entre tots els beneficiaris.

Altres àmbits inclosos al Pla de xoc COVID-19

La línia d’ajuts exclusius per a les entitats socials forma part de Pla de xoc COVID- 19, aprovat pel Ple de la Diputació de Tarragona al juny i que compta amb una dotació total de 10M€ per a la reactivació econòmica i social de la demarcació.

A més del mig milió d’euros destinat a entitats i fundacions de caire social, el pla preveu aportar mig milió d’euros més d’ajuts directes a entitats amb conveni amb la Diputació i que tenen un ampli abast territorial (com són el Banc d’Aliments, Càrites i Creu Roja); una injecció de 8M€ als ens locals de la demarcació mitjançant diversos ajuts i 1M€ més al sector turístic amb l’objectiu de reforçar les línies ja convocades i per promoure les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada com a destinacions segures a través del Patronat de Turisme de la Diputació.