La Bisbal del Penedès celebrarà la Festa Major ‘emmascarada’ del 14 al 16 d’agost

L’Ajuntament repartirà unes mascaretes que ha confeccionat especialment per a la festa inspirades en les entitats del municipi

Per . Actualitzat el

La Bisbal del Penedès ha preparat una Festa Major adaptada a les circumstàncies actuals, marcades per la situació Generada per la Covid-19. Amb el nom de ‘Festa Major emmascarada’, durà a terme una festa adaptada a les mesures de prevenció de la Covid-19 i adreçada als veïns del municipi, tant als empadronats com a aquells que disposen d’un habitatge a la Bisbal del Penedès.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès ha explicat que “la Covid-19 ens situa en un escenari diferent on preval la salut, la prudència i la responsabilitat, però sempre amb una mirada d’optimisme i esperança cap al futur”.

Les Regidories de Festes i Cultura i les entitats del municipi han treballat per confeccionar un programa adaptat a les circumstàncies actuals però que mantingui l’essència i la il·lusió d’una Festa Major per a tota la gent de la Bisbal.

Els actes començaran el divendres 14 d’agost a la tarda i finalitzaran el diumenge 16 d’agost al vespre. S’han programat actes que es poden gaudir des de finestres, terrasses, terrats i balcons o des del carrer, com ara la cercavila amb les entitats del municipi (el Grup de Geganters i grallers de la Societat, el Ball de Diables i diablons de la Bisbal, el Ball de Gitanes de la Bisbal i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès – Bous), el sopar a la fresca, el castell de foc, les matinades i l’espectacle infantil itinerant. També tindran lloc actuacions a l’envelat amb aforament limitat i inscripció prèvia, adreçats a empadronats i persones que tinguin una segona residència a la Bisbal del Penedès.

L’alcaldessa Angès Ferré ha explicat que “l’objectiu és que puguem organitzar una festa adreçada a tota la gent de la Bisbal però evitar massificacions i com que hem de preservar les mesures de distanciament i, alhora, hi haurà molts actes amb aforament limitat, donades les circumstàncies actuals marcades per la Covid-19 hem considerat oportú limitar l’assistència als actes als veïns del municipi”.

Entre els actes que tindran l’aforament limitat s’hi troben les actuacions a l’envelat, per a les quals serà imprescindible fer una inscripció prèvia. Es durà a terme un concert de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana i un concert de jazz amb el grup EmsembleBé, organtizat per les Corals Antistiana. Des del Club d’escacs de la Societat també s’han organitzat les partides d’escacs a la fresca, amb inscripció prèvia, i la Joventut Bisbalenca CF. farà el tradicional partit de futbol de Festa Major a porta tancada.

Tenint en compte les circumstàncies actuals, el consistori ha previst emetre, a través de Youtube, el pregó de la Festa Major -que anirà a càrrec dels alumnes de 6è de primària de l’Escola Ull de Vent i un vídeo especial amb les colles castelleres que enguany no podran participar en la Diada Castellera del 15 d’agost.

L’ús de la mascareta serà obligatori en tots els actes, tant els que es facin al carrer com els que es duguin a terme en altres espais, com ara l’envelat. Per aquest motiu, l’Ajuntament repartirà unes mascaretes que ha confeccionat especialment per a la Festa Major que estan inspirades en el vestuari de les entitats de cultura popular bisbalenques.

Quant al programa de la Festa Major, aquest es farà arribar a totes les llars en format paper i també es publicarà a l’aplicació eBando perquè els veïns el puguin consultar i descarregar.