Oberta la convocatòria dels ajuts al transport públic per a estudis reglats no obligatoris

Les sol·licituds es podran presentar fins a l’1 de setembre.

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament convoca un any més els ajuts destinats a subvencionar la despesa en  transport públic d’aquells joves que cursin els seus estudis reglats no obligatoris fora de Roda de Berà.

Segons dades del departament d’Ensenyament una mitjana de 50 joves rodencs sol·liciten estudiar cada any fora del municipi, en centres públics o privats, un cop han finalitzat la secundària. La major part d’ells s’han de desplaçar cada dia als instituts de Torredembarra, Vendrell o a d’altres punts del Tarragonès per estudiar, i la despesa ha d’anar a càrrec de les famílies.

Per aquests motius, i per contribuir a millorar, en la mesura del possible, la qualitat de vida de les famílies rodenques, l’Ajuntament va posar en marxa al 2018 aquesta subvenció, per ajudar als joves que vulguin continuar amb els seus estudis, sufragant les seves despeses en transport públic.
El consistori destina una partida de 2.500 euros a aquests ajuts. L’import subvencionable és el 100% de la despesa acreditada en transport públic pels alumnes, amb un límit de 300 euros per persona i curs lectiu.

Poden acollir-se a la línia subvencional tots aquells joves, d’entre 16 i 25 anys, que cursin estudis reglats no obligatoris (cicles formatius o estudis universitaris) en centres públics i privats, als quals s’hagin de desplaçar mitjançant transport públic, i que compleixin els requisits recollits a les bases.
Les sol·licituds s’hauran de presentar a través de la Seu Electrònica o a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà emprant els models normalitzats, annex 1 i annex 2, i presentant la justificació de la despesa realitzada, abans de l’1 de setembre.