El rei emèrit Joan Carles I marxa d’Espanya

La decisió s’ha pres després de la «repercussió pública» que generen «certs esdeveniments del passat» de la «vida privada» del monarca

Per . Actualitzat el

El rei emèrit Joan Carles I ha comunicat aquest dilluns a la Casa Reial la seva intenció de traslladar-se a viure fora d’Espanya. L’excap d’Estat ha apuntat que ha pres la «meditada decisió» per «facilitar» l’exercici de les funcions de monarca a Felip VI després de la «repercussió pública» que generen «certs esdeveniments del passat» de la «vida privada» del rei emèrit. «El meu llegat i la pròpia dignitat com a persona així ho exigeixen», ha manifestat. Joan Carles I s’ha dirigit per carta a Felip VI i ha recordat que fa un any ja va sol·licitar deixar d’encapçalar activitats institucionals. Ara, ha apuntat que marxa d’Espanya amb el «convenciment» de prestar el «millor servei» als espanyols, a les institucions i a la monarquia.

«Una decisió que prenc amb un profund sentiment, però amb una gran serenitat», ha concretat. «He estat monarca d’Espanya durant gairebé quaranta anys, i durant tots ells, sempre he volgut el millor per Espanya i la Corona», ha afegit.

El rei Felip VI ha transmès a Joan Carles I el seu «sentit respecte» i «agraïment» per la decisió. També ha destacat la «importància històrica» del regnat del rei emèrit.

Informació facilitada per ACN