Els càmpings tarragonins es protegeixen contra la covid-19

Més d’una trentena de càmpings de la demarcació han aconseguit el segell Safe Tourism Certified

Per . Actualitzat el

Més d’una trentena de càmpings, tant de la Costa Daurada, com de les Terres de l’Ebre i de les Muntanyes de Prades, han aconseguit el segell SAFE TOURISM CERTIFIED després de passar una completa auditoria del Instituto para la Calidad Turística Española que garanteix que en aquells establiments s’hi han aplicat els protocols necessaris perquè en les seves instal·lacions no augmenti el risc de contagi comunitari de la covid-19, així com s’han establert les mesures de protecció necessàries per a les persones treballadores en el sector turístic.

Aquesta exhaustiva auditoria per aconseguir l’acreditació Safe Tourism Certified fixa una checklist d’objectius que s’han de complir per poder garantir totes les mesures de seguretat i prevenció per passar unes vacances en un entorn segur. A més, s’avalua que el càmping tingui i s’estigui executant un pla de prevenció de riscos biològics i, també, un pla de formació per al personal. A més, l’auditoria també té com a objectiu comprovar quins són els mecanismes que utilitza el càmping per a fer complir les normes, tant als visitants, com a tot el personal.

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre confirma que “aquesta certificació és una demostració més que els nostres càmpings són segurs i s’hi poden passar uns dies de desconnexió en família sense risc de contagiar-se per la covid-19”. A més,  afegeix que “cal reconèixer públicament tots els esforços que han fet els empresaris per tal de reobrir les instal·lacions aplicant tots els nous protocols com, per exemple, la intensificació de la neteja amb productes desinfectants, la instal·lació d’hidrogels o mampares protectores… Aquesta certificació que han rebut més de la meitat dels càmpings associats és una forma de reconeixement i desitgem que també serveixi per aportar un plus de garantia als nostres visitants”.

Cal destacar també que la totalitat dels càmpings de la província resten obert i tots ells compleixen amb les directrius i recomanacions que la Generalitat de Catalunya ha publicat al Pla d’Acció delsCàmpings per al desconfinament per la Covid-19. A més, tots els càmpings de la demarcació disposen d’un Pla de Contingència que garanteix que les eines de gestió, la restauració, les cuines,els sanitaris, l’ús de productes… estan autoritzats pel Ministeri de Sanitat.