Salou ja llueix les banderes que certifiquen «l’excel·lent» qualitat de les seves platges

Pere Granados, alcalde: «Estem davant de l’atractiu més important que té el nostre municipi: les platges»

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha hissat aquest matí de dijous les banderes que certifiquen «l’excel·lent» qualitat de les platges del municipi. Així, enguany, es revaliden les Banderes Blaves, a Llevant i a Capellans; la Q de Qualitat Turística, a Llevant i a Ponent; i les ISO 14.001:2015, a les nou platges de la capital del turisme de la Costa Daurada.

L’acte, que ha tingut lloc a la platja de Llevant, davant de la plaça de les Comunitats Autònomes, ha comptat amb l’assistència, també, de la regidora de Platges: Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez; del regidor de Platges: Manteniment, Reparacions i Adequacions, Pedro Madrona; i del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González.

Així mateix, hi ha assistit l’inspector cap de la Policia Local de Salou; l’inspector cap de la Comissaria de Salou – Vila-seca de Mossos d’Esquadra; tècnics municipals; i representants d’empreses concessionàries, i de clubs esportius relacionats amb l’àmbit marítim.

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que «any rere any, Salou manté un nivell d’excel·lència en totes les seves platges», i ha assegurat que «continuarem treballant perquè el municipi tingui encara més reconeixements de ‘Q de Qualitat’, en la seva totalitat».

El batlle ha afegit que «estem davant de l’atractiu més important que té el nostre municipi: les platges», i «els turistes en valoren molt positivament el seu nivell de qualitat».

Un cop finalitzada la hissada de banderes a la platja de Llevant, les autoritats s’han traslladat a la platja Capellans per tal d’hissar-hi, també, la Bandera Blava i la ISO 14.001:2015.

Certificacions de qualitat

El guardó de les Banderes Blaves posa de manifest que les platges de Llevant i Capellans compleixen amb els criteris imperatius de la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) i la Fundación de Educación Ambiental (FEE). Dits criteris són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, i serveis i instal·lacions.

També es revalida, enguany, la bandera “Q de Qualitat Turística” a les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part del Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que es gestiona a Salou des del Patronat Municipal de Turisme. Aquesta bandera certifica la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d’oci, neteja, manteniment; així com també de l’aigua i la sorra.

Per últim, també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:2015 que oneja a totes les platges del litoral de Salou. Aquesta norma és un reconeixement internacional que garanteix un sistema de gestió mediambiental eficaç. El certificat es renova cada tres anys, amb auditories de seguiment cada any. Aquesta bandera es gestiona des de la regidoria de Platges: Qualitat i Pla d’Usos.