Jaume Orteu, nou president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda

Substitueix en el càrrec Xavier Roig, que ha ocupat la presidència durant quatre anys

Per . Actualitzat el

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda ha fet efectiu el relleu presidencial de l’entitat, de manera que l’actual president, Xavier Roig, després dels quatre anys de mandat iniciats el 24 de maig de 2016, deixa la presidència dins el procés natural de relleu del càrrec, tal com està previst dins els estatuts de l’organització.

Jaume Orteu passa a ser el nou president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i desenvoluparà el càrrec durant els pròxims dos anys, amb opció a prorrogar-lo dos anys més, un cop es va aprovar en l’Assemblea Ordinària celebrada el passat 28 de juliol.

El nou president compta amb més de 35 anys d’experiència al sector hoteler de Salou. Actualment, és director de l’hotel 4R Playa Park de Salou i, fins al moment, era el responsable de formació de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

Jaume Orteu afronta el repte del nou mandat de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda en un moment molt complicat per al conjunt hoteler dels municipis del centre de la Costa Daurada, però ho fa amb l’enorme experiència d’haver format part de totes les juntes anteriors des de la creació de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda l’any 1989 i la confiança de la resta d’hotelers de la zona.

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda va ser constituïda el 4 d’agost de 1989. Va començar amb un total de 30 associats (16.000 llits) amb l’objectiu de defensar les necessitats i mancances que tenien directament els establiments hotelers dels tres municipis.

En l’actualitat, són 87 establiments associats: 2 hotels de 5 estrelles, 10 hotels de 4 estrelles superior, 47 hotels de 4 estrelles, 22 hotels de 3 estrelles, 3 hotels de 2 estrelles, 2 pensions de 2 estrelles i 1 pensió d’1 estrella. Això representa el 95% dels establiments hotelers de la zona i un total d’uns 47.000 llits i unes 20.600 habitacions. Les empreses hoteleres associades donen feina a més de 10.500 persones.

L’Associació Hotelera treballa per un objectiu comú que és establir el vincle d’unió entre els professionals del turisme i l’hostaleria per intercanviar inquietuds, experiències i coneixements del sector. Entre els seus projectes hi ha la col·laboració i cooperació, oferint informació i intermediació entre l’associat i institucions, universitat i altres organismes; intercanviar coneixements del sector amb la finalitat d’implementar una millora continuada per aconseguir l’excel·lència turística; actuar en col·laboració per potenciar i promocionar la Costa Daurada.

Anteriorment, les presidències de l’entitat han estat en mans de: Benet Presas, Jordi Farriol, Josep Batalla, Enric Aragonès, Salvador-Joan Pellicé, Mª Eugènia Arbó, Eduard Farriol i Xavier Roig.