Campanya informativa porta a porta per al foment de la recollida selectiva

L’objectiu és informar i conscienciar la població sobre la importància del reciclatge dels residus domèstics

Per . Actualitzat el

La Pobla de Mafumet ha posat en marxa una campanya d’informació porta a porta, amb l’objectiu d’informar i conscienciar la població sobre la importància de la recollida selectiva dels residus domèstics.

A través d’aquesta campanya, la qual va començar divendres passat, un equip d’informadors municipals visita totes les llars pobletanes per lliurar a cada domicili un kit gratuït per a la correcta separació de residus. Aquest kit inclou bosses per separar a casa el vidre, envasos, paper i cartró; i un cubell de PVC i un rotlle de bosses biodegradables per a la separació de la matèria orgànica.

Aquest kit gratuït es lliura de manera conjunta amb una guia pràctica que conté tota la informació essencial per poder practicar una correcta separació dels residus domèstics, així com també amb un imant per a la nevera, que ofereix una informació sintètica, clara i precisa per tenir sempre a cop de vista els residus que cal dipositar a cada contenidor.

La campanya informativa seguirà activa durant els propers dies, fins que l’equip d’informadors hagi visitat tots els domicilis de La Pobla de Mafumet. En aquells casos en què no sigui possible informar presencialment sobre la campanya, els informadors el deixaran a algun veí -informant l’usuari absent mitjançant una nota informativa sota la porta- o, si no fos possible, deixaran un full informatiu sota la porta, perquè sigui el propi usuari absent qui pugui recollir el seu kit gratuït per a la correcta separació de residus. En aquest cas, caldrà acudir al punt habilitat, que es troba ubicat a les Escoles Velles. Per tal de recollir el kit, és imprescindible presentar el full informatiu.

Al respecte d’aquesta campanya informativa i de conscienciació, l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, afirma que «ara ja tenim totes les eines per fer de la Pobla un municipi encara més net i més respectuós amb el medi ambient, un cop hem instal·lat les noves bateries de contenidors que permeten realitzar una recollida selectiva completa».

Al respecte, Sardà apunta que «des de l’Ajuntament hem posat el màxim interès i èmfasi en promoure la recollida selectiva i, sobretot, la de la fracció orgànica, que fins ara no teníem al municipi».

En aquest sentit, La Pobla ha incorporat fins a 24 punts de recollida de la fracció orgànica. Aquests contenidors han estat distribuïts per tot el nucli urbà del municipi, amb la finalitat d’apropar i facilitar el servei a tots els residents a La Pobla.