L’Ajuntament suspèn la segona setmana de Festa Major

Els actes s’allargaven fins al dia 3 d’agost

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament del Morell pren la decisió d’ajornar la segona setmana de Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. El consistori agafa aquesta determinació després de la imprecisa roda de premsa realitzada aquest dilluns pel president de la Generalitat, Quim Torra, en què va fer una crida a la responsabilitat i apel·lav que els pròxims 10 dies poden ser els més determinants d’aquest estiu. 

Per això, aquest mateix dilluns a la nit, l’alcalde Eloi Calbet va convocar una reunió d’urgència amb tots els regidors i regidores en què es van valorar totes les opcions i, finalment, es va optar per ajornar els actes que estaven programats des de dimarts 28 de juliol i fins al pròxim dilluns 3 d’agost. 

Malgrat això, val a dir que els primers dies de festa es van desenvolupar amb totes les garanties. «Totes les persones assistents van complir amb totes les mesures establertes i es van comportar amb molta responsabilitat», indiquen les regidores de Cultura i Festes, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera, «la qual cosa ens fa estar molt orgulloses de la nostra ciutadania». 

«Durant aquest temps hem demostrat que es pot fer cultura segura», reivindica l’alcalde, Eloi Calbet, «però la situació d’indefensió en què ens trobem les administracions locals ens fa prendre una decisió prudent». Així mateix, «serem valents i donem a totes les companyies una carta de compromís per tal de reprogramar les seves actuacions més endavant», continua Calbet, tal com ja es va fer amb les del primaverArt. De fet, «el nostre municipi sempre ha apostat per la cultura i ho seguirà fent, passi el que passi», rebla l’alcalde. 

Finalment el consistori morellenc vol fer constar la tristor que suposa anunciar aquesta notícia, alhora que demana responsabilitat a la ciutadania per als pròxims dies, sense caure en el parany de l’alarmisme social que s’ha creat en les darreres setmanes.