Es presenta la programació d’una festa de Sant Magí adaptada a l’actual situació

La festa es concentrarà entre els dies 17, 18 i 19 d’agost amb els actes imprescindicles

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat la programació de les festes de Sant Magí 2020, que tal com ja va anunciar fa unes setmanes, tindrà el seu punt àlgid els tres dies 17, 18 i 19 d’agost amb els actes més tradicions i imprescindibles, tot i que reformulats per tal de complir la normativa actual enfront la covid-19. Així mateix, des del dia 10 d’agost i fins més enllà del dia 23, s’han fet públiques moltes iniciatives tan d’entitats que ja fa anys formen part de la programació, com d’altres que se sumen a aquest any tan especial. L’alcalde ha volgut definir la festa d’enguany com a “íntima, segura i possible”, convençut que serà “un Sant Magí diferent i inoblidable”. 

Pel que fa a la participació de les entitats, d’una banda La Imaginada tornarà a desplegar el seu seguit d’actes enguany al recinte del teatre Auditori del Camp de Mart; però també ho faran empreses com Itinere, Nemesis i Limonium, el Club dels Tarraconins, així com, no podria ser d’una altra manera L’Associació de Músics, la Confraria de Sant Magí i els Portants de l’Aigua. A totes elles, l’alcalde i conseller de Cultura ha volgut «agrair el seu interès i esforç en mantenir la programació i aportar noves propostes de cultura, tan necessària però alhora sempre segura, en tots els casos». 

Així mateix, i abans d’entrar a detallar la programació, l’alcalde ha volgut destacar que «el programa defuig dels actes a l’espai públic que poden contravenir la seguretat sanitària i sempre serà necessària la invitació prèvia, on el seu cas entrada o inscripció, en espais amb aforament limitat». Per tal de ser exemple de ciutat amb «una festa segura i alhora necessària, serà obligatori l’ús de la mascareta tan a l’espai públic com a recintes interiors i tots els recintes estan equipats amb els recursos i el personal necessari per tal de realitzar les activitats amb la màxima seguretat». 

L’alcalde també ha demanat que «tots els tarragonins i tarragonines i tothom que ens visiti, gaudeixi de la festa de manera tranquil·la, amb grups familiars o íntims, organitzant prèviament els moviments i seguint les instruccions que s’indiquen al programa i als recintes de la festa». Ricomà ha finalitzat que «la seguretat sanitària és l’objectiu principal i indefugible en tot moment però especialment en aquest moment festiu i tradicional de Sant Magí, volem cultura i festa segures». 

Pel que fa a la programació cal destacar, principalment, l’adaptació de la part tradicional de la festa a la nova realitat. D’una banda, la Baixada de l’Aigua es farà de forma segura en un vehicle de transport històric i la distribució de l’aigua, l’alfàbrega i les mides es farà els dies 18 i 19 de manera descentralitzada; set punts que van des de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, el Barri del Pilar, el Serrallo i la Part Alta. El mateix dia de Sant Magí s’obrirà un circuit, acotat i amb aforament limitat de visites al Portal del Carro, sense possibilitat d’accedir a la capella però sí per a poder veure la figura del Sant que s’ubicarà a l’exterior. Així mateix es retransmetrà per TAC12 tv la única missa que tindrà lloc el Dia del Patró, així com una diada castellera especial. Els dies 17 a les 12h i 19 a les 20h, hi haurà una tronada d’inici i cloenda, respectivament, ambdues disparades des de un punt indeterminat de la ciutat. Actes simbòlics però de gran valor per a molts tarragonins i tarragonines que la viuen a través d’aquests moments o simbolismes. 

La Imaginada s’adapta a la nova realitat i realitzarà les seves activitat a l’interior del Teatre Auditori del Camp de Mart. Aquest any, de forma excepcional aquestes activitats seran coorganitzades per la pròpia Imaginada i l’Ajuntament per tal de poder afrontar en les millors condicions possibles aquest programa.

La Sindriada, prevista pel dia 14, tindrà un lligam especial amb els mercats municipals Central i de Torreforta. Els guanys que generi la venda del tradicional tall de síndria revertiran en forma de productes alimentaris del nostres mercats destinats a famílies i col·lectius vulnerables.

El Club dels Tarraconins ens ofereix un any més la programació familiar anomenada Tarraquanins, teatre familiar adreçat a la sensibilització a l’entorn del consum de l’aigua. Aquest any les representacions tindran lloc al jardí del Teatre Metropol. Les visites guiades de diferents àmbits també ompliran la ciutat de cultura i convidaran a seus ciutadans a conèixer-la millor. 

La música també amb formats adaptats

Per la seva banda, l’Associació de Músics ha adaptat la programació i la Capsa de Música a la nova realitat i presentaran el seu concert la nit del 18 d’agost amb el destacat Quico Pi de la Serra trio, cançons de combat i seguidament Guillem Anguera duo, amb Músiques del món. 

El dia 15 d’agost a les 21h, a l’Anella Mediterrània tindrem el concert de la Cadena SER, ELS40 Auto-tour. ELS40 faran possible una nit de diversió amb tots els èxits de l’emissora líder a Catalunya, i amb seguretat i distància per complir amb totes les normatives vigents respecte la COVID-19, ja que la festa se seguirà des del propi vehicle. Hi haurà una animació especial jugant amb les llums o els claxons dels propis cotxes. ELS40 Auto-tour és la primera sessió de djs d’aquestes característiques de l’emissora a Catalunya amb la Neus González i el Victor de la Torre. Accés només amb invitació a càrrec de LOS40.

El dia 17, com ja s’havia anunciat i tornant al Camp de Mart, Ara Malikian serà a Tarragona amb el seu violí i un nou concert imprescindible. Les entrades ja estan a la venda a través de la seva web. I finalment més música amb l’Associació Tarragona Dansa, que ha transformat la tradicional ballada de sardanes a la Rambla Nova del dia de Sant Magí en un concert de compositors i músics tarragonins de música de cobla. Un concert anomenat Magí de les Timbales i que tindrà lloc al Teatre Auditori del Camp de Mart el dia 19 a les 18.30h. 

Ja es pot consultar el programa a: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-magi/programa-de-sant-magi-2020