CN Vandellòs II obté l’autorització per operar 10 anys més

La centrl nucear va produir el 2019 el 17% de l’electricitat generada a Catalunya i el 3% de la produïda a Espanya

Per . Actualitzat el

L’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs II, AIE (ANAV) compta ja amb una nova autorització d’explotació per a la central nuclear Vandellòs II, que li permet continuar operant per un nou període de 10 anys, fins el 26 de juliol del 2030. 

Amb una potència instal·lada de 1.087,1 MW, la central nuclear Vandellòs II va produir el 2019, any amb parada per recàrrega, un total de 7.686,24 GWh, xifra que va suposar aproximadament un 17% de l’electricitat generada a Catalunya i un 3% de la produïda a Espanya. En anys sense parada per recàrrega, aquests percentatges se situen prop del 21% per Catalunya i del 3,6% per a tot l’Estat. 

L’informe favorable del Ple del CSN es va basar en la “comprovació del correcte funcionament de la central i del manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar amb la seva operació, així com en la constatació de la capacitat de la central per donar resposta a requisits normatius actuals de major exigència als estrictament requerits al disseny original de la central”.