L’Ajuntament recorda que es poden tancar sectors de les platges per controlar l’aforament

Per facilitat el control i evitar aglomeracions s’han sectoritzat les platges i s’ha establert l’aforament permès

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha dictat un ban per recordar a la ciutadania les mesures de control d’aforament que es duen a terme a les platges del municipi, les quals poden arribar a comportar que es limiti l’accés a sectors que registrin els nivells màxims d’ocupació, tenint en compte que com més s’apropa el mes d’agost, més banyistes fan ús de d’aquest espai.

Amb l’inici de la temporada de serveis a les platges, ja es va anunciar que el control d’aforament es realitzaria en funció del seu ús. Per facilitar aquest control i evitar aglomeracions, es van sectoritzar les platges informant de l’aforament permès en cada sector. Aquestes tasques de control es duen a terme amb el personal disponible de socorristes, informadors, voluntaris de Protecció Civil i Policia Local.

En el mateix ban, l’alcalde informa de la prohibició de reservar espais a la platja amb diferents elements (tovalloles, cadires, etc.). Si es detecten situacions d’aquest tipus, els articles seran retirats.

Text íntegre del ban:
«Atesa la necessitat de minimitzar el risc de contagi de la COVID-19, l’Ajuntament de Torredembarra va començar la temporada d’estiu dividint la platja en vuit sectors diferents, indicats amb els respectius tòtems que delimiten l’espai de cadascun d’ells. La finalitat d’aquesta divisió és la de gestionar més fàcilment les aglomeracions d’usuaris que gaudeixen d’aquest entorn natural durant els mesos estivals.

Quan es registrin els nivells màxims d’ocupació es procedirà a limitar l’accés als sectors afectats.

D’altra banda queda prohibida les reserva d’espais amb elements com cadires, tovalloles, para-sols o ombrel·les, si aquests no són utilitzats en el moment sinó que s’utilitzen merament per reservar la zona ocupada. En cas que els esmentats articles de platja romanguin en el mateix espai indefinidament sense que ningú en faci ús es procedirà a retirar-los. L’objectiu és assegurar que es mantinguin les distàncies necessàries i controlar correctament l’aforament a la platja. Els articles retirats es podran recuperar a la caseta de salvament instal·lada al passeig de Colom de Baix a Mar.
Aquestes informacions es comuniquen per al coneixement general i per al seu compliment».