Vint joves de tot Catalunya participen al Camp de Treball dels Muntanyans

Els regidors de Sostenibilitat i de Joventut els han visitat per conèixer les activitats

Per . Actualitzat el

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, i el regidor de Joventut, Guillem Pujol, han visitat aquest matí el quart Camp de Treball de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans en què hi prenen part vint joves entre el 12 i el 26 de juliol. Els participants, d’entre 14 i 17 anys, provenen de diferents punts de Catalunya, principalment de Barcelona i de Girona i durant l’estada al Camp de Treball s’allotgen a l’escola L’Antina. El Camp l’ha organitzat la Direcció General de Joventut, i està dirigit per l’entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció amb el suport de les Regidories de Joventut i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra.

Ambdós regidors han pogut conèixer de primera mà les activitats mediambientals que hi desenvolupen els i les joves, principalment fer un cens de lliris de mar (flora autòctona de l’espai dunar), neteja de deixalles i suport per envalisar l’espai i extracció de plantes invasores. El director del camp, Víctor Álvarez de GETE-Ecologistes en Acció, ha comenta que a causa de l’actual situació per la Covid-19, s’han hagut de modificar les activitats lúdiques i centrar-les en realització de tallers i activitats de convivència entre els participants. De fet, el camp ja va començar més tard que altres anys en què s’iniciava la primera quinzena de juliol, per adaptar-se a les mesures de seguretat sanitàries.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha ressaltat la importància que aquest camp tingui continuïtat, és el quart any que s’oferta, ja que és una manera d’implicar la joventut en la cura i el respecte pel medi ambient, posant en valor aquest entorn natural. A més, les tasques que desenvolupen també ajuden al manteniment dels Muntanyans.