La costa del Baix Penedès, un dels principals destins dels barcelonins a l’estiu

Per . Actualitzat el

L’estudi de mobilitat de l’INE (Institut Nacional d’Estadística) elaborat a partir de les dades dels mòbils dels ciutadans en quatre dates al llarg de l’any passat determinen que els destins més freqüents dels ciutadans de Barcelona a l’estiu són Palafrugell, Platja d’Aro, Calafell, El Vendrell, Blanes i Alp, a la Cerdanya.

Durant la data del 20 de juliol del 2019 i segons les dades obtingudes a través de la senyal dels telèfons mòbils, Palafrugell va rebre 6.799 visitants el 20 de juliol del 2019, Calafell (6.098), Castell-Platja d’Aro (5.660), El Vendrell (4.894) i Blanes (3.695). Tres setmanes més tard, Palafrugell continuava com el primer destí, amb (9.253) persones; seguit de Castell-Platja d’Aro (7.509), Calafell (7.288), El Vendrell (6.184) i Alp i altres municipis (6.032).

Aquestes dades reflecteixen el fort pol d’atracció de la Costa del Baix Penedès com a destinació d’estiu per part dels barcelonins i residents a l’àrea metropolitana. Des del Consell Comarcal s’atribueix aquests bons números a múltiples factors. Per una banda, la proximitat i bona comunicació amb l’àrea metropolitana és un factor important, com també ho és la qualitat i amplitud dels més d’11 quilòmetres de platges del Baix Penedès i les seves aigües i les aigües termals. També es destaca com un factor clau per atraure visitants la millora dels serveis, i l’oferta cultural, gastronòmica i comercial. A més, des del Consell també s’explica que fa temps que es duen a terme campanyes de comunicació i promoció turística de la comarca per donar a conèixer tot el seu capital a l’àrea metropolitana, posant èmfasi tan en la qualitat de les seves platges com en l’atractiu turístic i cultural de l’interior de la comarca.

Segons informa l’INE, aquestes dades només recullen la mobilitat de població resident a l’Estat, ja que els telèfons comptabilitzats són els de numeració espanyola i no inclouen els moviments dels turistes estrangers.