El Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental de Tarragona rep 304 obres a concurs

Organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, se celebrarà del 8 a l’11 d’octubre

Per . Actualitzat el

El PSICURT, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona que se celebrarà a Tarragona del 8 a l’11 d’octubre de 2020, ha tancat el període d’inscripció de la 5a edició amb un total de 304 obres inscrites en la secció oficial. A la secció EDUCURT, en què poden participar estudiants d’ESO, BAT i Cicles formatius, s’han inscrit un total de 6 curtmetratges.

Així, el PSICURT es consolida com un dels festivals temàtics, relacionats amb la salut mental, més importants del territori espanyol, no tan sols per la qualitat de les obres rebudes, sinó per la labor que realitza en els centres educatius, que demanen participar en l’activitat complementària de projecció en els propis centres amb debat posterior sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges amb els alumnes.

Un festival amb voluntat presencial

L’organització està tancant la programació esperant que les circumstàncies actuals, a causa de la COVID-19, permetin desenvolupar el Festival de manera presencial  amb la màxima normalitat. I treballa en la possibilitat de fer servir dues sales de projecció i fer sessions de projecció online, perquè el màxim de públic pugui gaudir del PSICURT.

Inscripció oberta per l’EDUCURT EXPRESS

Fins el 30 de setembre de 2020 continua obert el període d’inscripció per a la secció EDUCURT EXPRÉS. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat (Bat), Cicles Formatius i Universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del Concurs.

Per formalitzar la inscripció, que és totalment gratuïta, caldrà omplir un formulari a la web del Festival www.psicurt.com.

Sobre el PSICURT

El Festival PSICURT té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema, i és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projectar la ciutat de Tarragona com a referent cultural arreu.

 

Selecció de la Secció Oficial 2020

77   Raúl Mancilla
ALIMEZHER   Liteo Pedregal
¿SIGUES AHÍ?   Mónica Zamora
A LA CARA   Javier Marco
AL FILO DEL TIEMPO  Ana Bear
ANALÓGICA    Sergio R. Zaurin
APAGADO   Jorge Barcelli
CA NOSTRA   Laia Foguet
CABALLO DE BATALLA   Peter Lanzas
CANIS   Sergio Álvarez
COCODRILO   Jorge Yudice
CON-SENTIMIENTO   Gemma Soledad/Lucio García
DÍA 0  (Documental)  Javier Cumella
ELS QUE CALLEN   Albert Folk
EQUALS   Javier Yañez
ERA YO   Andrea Casaseca
ESPRONCEDA   Christopher Cartagena
GRIETAS   Alberto Gross
INOCENCIA   Paco Sepúlveda
LA CICATRIZ (Documental)   Juan Francisco Viruega
LA PIEL FINA   Lucía Guerro
LA VIDA POR ENCIMA    Rafael Robles
LAS GRIETAS   Valentino R. Sandoli
LEO Y ALEX EN PLENO SIGLO 21   Eva Libertad/Núria Muñoz
LO VIVIDO Y LO VIVIDO  (Documental)  Sara Álvarez
MARÍA   Paco Ruiz
MI PEQUEÑO GRAN SAMURAI  (Documental)  Arantxa Ibarra
NUNCA TE DEJÉ SOLA  Mireia Noguera
OTRA FORMA DE CAMINAR  (Documental)  Laura Torrijos-Bescós
PATERNIDAD   Vicente de Ramos
PENTIMIENTO   José Manuel Carrasco
PRELUDI   Adrià Guxens
REFUGIO   Juan Antonio Moreno
SER SIN TI   Valeria Cuní
SOMOS (Documental)   Helio Valero/Artur Molina
TQ   María Sánchez
TRAMUNTANA (Documental)   Francisco Montoro
TRANSICIÓN   Cristina Arana
UNA MUJER FELIZ   Toni Martín
VOLVER   David Pareja

Selecció de la Secció EDUCURT (Centres Educatius)

INS Cacheiras (Galicia)

  • DIARIO ADOLESCENTE

INS Vila-seca

  • EL COLLARET

INS Antoni Martí i Franques

  • L’ESSENCIAL ÉS INVISIBLE ALS ULLS
  • SI POGUESSIS VEURE’T

INS Rodanas de Épila (Zaragoza)

  • ANTINATURAL

INS Beatriu Fajardo de Mendoza (Benidorm)

  • CUQUETS DE LLUM