La URV allarga el període de preinscripció per a 18 màsters fins al 31 d’agost

La Universitat ha adoptat mesures per facilitar el seguiment dels estudis, com ara cursar un màster a temps parcial per conciliar estudis, feina i vida personal i familiar

Per . Actualitzat el

La crisi generada per la pandèmia, que pot dificultar l’accés al mercat de treball i l’exigència d’especialització al lloc de feina expliquen l’increment de la preinscripció als màsters de la URV en més de 200 persones respecte del curs passat. Tot i que el període inicial de preinscripció ja ha finalitzat, encara és possible tenir plaça en 18 màsters oficials. Per això s’ha allargat el termini fins al 31 d’agost.

La Universitat ha adoptat mesures per facilitar el seguiment dels estudis, com ara cursar un màster a temps parcial per conciliar estudis, feina i vida personal i familiar, i adaptar la docència a la distància. 4 dels màsters als quals encara es pot fer la preinscripció es poden cursar en línia o de forma  semipresencial: Sistemes i Tecnologies de Conversió d’Energia; Traducció Professional Anglès-Espanyol; Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social, i Innovació en la Intervenció Social i Educativa, a més de Dret Ambiental, que és totalment virtual.

Però per respondre a la incertesa generada per la COVID-19, més màsters han adaptat la docència del primer semestre del curs 2020-21 al model en línia. Els que encara ofereixen places són aquests 5: Begudes Fermentades; Gestió de Destinacions Turístiques; Comunicació Estratègica; Planificació, Governança i Lideratge Territorial, i Síntesi, Catàlisi i Disseny Molecular, que es pot fer el primer quadrimestre presencial o en línia i el segon, presencial.

“Hem fet una immersió tant en tecnologia com en metodologia per a l’ensenyament i l’aprenentatge, i això ha vingut per quedar-se”, explica el vicerector de Programació Acadèmica, Docència i Professorat, Domènec Puig. No es tracta d’una conversió de la Universitat a la distància a llarg termini, “sinó d’aprofitar el millor de cada escenari: del presencial, les instal·lacions i les activitats en grup, i del virtual, la flexibilització del programa formatiu”. És per això que el professorat de la URV s’ha format durant aquests mesos en noves eines tecnològiques i metodologies d’ensenyament i aprenentatge.

Fins al 31 d’agost també es pot fer la preinscripció a 8 màsters presencials: Genètica, física i química forense; Direcció d’empreses; Tecnologies del vehicle elèctric; Envelliment i salut; Nanociència, materials i processos: tecnologia química de frontera; Recerca avançada en estudis humanístics; Emprenedoria i innovació; Condicionants genètics, nutricionals i ambientals de creixement i desenvolupament.

Els màsters presencials, de fet, també es beneficiaran dels efectes positius del nou escenari, que pot conduir a una major internacionalització dels estudis: “La tecnologia de les aules permetrà fer docència alhora presencial i online”, avança Puig, de manera que els estudiants podran tenir experiències d’intercanvi formatiu amb altres universitats sense moure’s del campus o de casa.

La informació completa es pot trobar al web de màsters.