La campanya TOCOCO recapta 2.500€ per als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII de Tarragona

Impulsada per Jordi López, que va perdre el seu pare al mes de març a causa del coronavirus

Per . Actualitzat el

La crisi sanitària generada per la COVID-19 ha deixat històries humanes doloroses de les quals, malgrat tot, han sortit iniciatives solidàries com la que ha impulsat Jordi López, un barceloní establert a les comarques tarragonines que ha vist com la malaltia s’emportava el seu pare, de 78 anys, sense possibilitat d’acomiadar-se’n.

“El meu pare, de nom Jordi, com jo, vivia a Barcelona amb la meva mare; era una persona activa, inquieta, amb molt temps encara per gaudir de la vida. Als inicis de la pandèmia va començar a trobar-se malament, tenia febrícula… No semblava res important, però finalment va decidir anar al centre sanitari perquè no acabava de fer net. Allí li van diagnosticar pneumònia associada a la COVID-19 i va quedar ingressat. La vida se’t capgira quan de sobre un dia et telefona el metge i et diu que el teu pare s’està morint i que no el pots veure ni acomiadar-te d’ell”.

La impossibilitat que cap familiar acompanyés els malalts de COVID-19 ingressats als centres sanitaris va fer que en Jordi morís sol, sense poder dir adéu a la família, amb les conseqüències emocionals que un fet així comporta.

Aquesta vivència tan crua i tan pròxima als efectes de la malaltia va impulsar el seu fill, un gran aficionat a les curses de muntanya, a tirar endavant una iniciativa que, d’alguna manera, compensés aquests fets tan negatius.

Així va néixer @TOCOCO (#TOtsCOntraelCOronavirus), una campanya per recaptar diners destinada a la lluita contra la malaltia, que ha aconseguit reunir un total de 2.500 euros que es repartiran a parts iguals entre els hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII.

En aquesta campanya, realitzada a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Linkedin) hi han participat esportistes com Pau Capell, campió del món d’ultratrail; Agustí Roc, campió de curses de muntanya; l’atleta tarragonina Natàlia Rodríguez, o actors com Miquel Sitjar i Eva de Luis, entre altres.

https://tococo.org/