Comença el projecte d’eliminació de 119 illes de contenidors soterrats de la ciutat

Els treballs, que han començat per Llevant, tindran una durada de tres mesos

Per . Actualitzat el

 Aquest dilluns 20 de juliol s’han iniciat les obres de tancament de 119 illes de contenidors soterrats, els quals tenen més de 12 anys i que es considera que han finalitzat la seva vida útil. Segons el conseller de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, “la substitució dels contenidors respon a una reivindicació veïnal de fa temps, que millorarà substancialment la vida a la ciutat”.

Aquests contenidors presenten, tal i com apunta el conseller, “diversos desperfectes tant pel que fa als propis contenidors, com per averies per part dels vehicles que en fan el buidatge” i un cop anul·lats, “es substituiran per contenidors de superfície, que presenten noves avantatges, com per exemple una disminució en el temps de buidatge, una reducció del soroll dels vehicles, així com un ús més senzill per part dels usuaris i la no filtració d’aigües a l’interior”.  

Segons Fortuny, en general podem dir que “és també una millora econòmica, ja que s’optimitza el servei en temps i diners” i “es comença a definir la homogeneïtzació de contenidors i camions a tot el terme municipal”. 

El projecte ha engegat per la zona de Llevant i té una duració de tres mesos i té un cost de 322.605€ (IVA inclòs). El temps d’actuació és d’uns cinc dies per illa de mitjana. Els treballs s’han dividit en quatre zones de la ciutat, que corresponen en fases temporals. Les zones principals són: Ponent, Centre, Llevant i Nord, i en nou subzones, que són:

Ponent 1 (Bonavista i Campclar)

Ponent 2 ( La Floresta, L’albada i Parc Riu Clar)

Ponent 3 (Icomar, Riu Clar, Torreforta, La Granja, El Pilar i Camp Clar)

Centre 4, 5 i 6

Llevant 7 (Arrabassada, Musics i Via Augusta)

Nord 8 (Sant Pere i Sant Pau) 

Nord 9 (Sant Salvador)