1.721 llars i comerços del Morell tenen cobertura amb fibra òptica

L’ajuntament ha arribat a un acord amb Telefónica pel desplegament de la xarxa fixa

Per . Actualitzat el

Amb l’objectiu de posar a l’abast de la ciutadania la millor tecnologia de xarxa fixa disponible en el mercat, Telefónica ha posat en marxa al juliol un nou desplegament de fibra òptica al Morell. En total, 1.721 llars i comerços han entrat en cobertura gràcies a un acord amb l’Ajuntament del municipi.

Els treballs realitzats per la companyia ja permeten disposar d’aquesta connexió avançada en diferents zones del municipi, assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin i sense haver de realitzar nous treballs.

Amb aquest nou desplegament, a la ciutadania i les empreses del Morell tenen accés a la millor tecnologia a la seva llar o negoci amb les millors prestacions en els seus serveis de connectivitat davant l’elevat creixement de la demanda de tràfic de dades. I és que la fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, “però estem convençuts que és la millor aposta que podem fer en un moment en què la digitalització ha deixat de ser una opció i s’ha convertit en una obligació”, explica Bruno Vilarasau, director d’Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya.

«Aquest és un pas més cap a la digitalització de les llars del municipi», indica Eloi Calbet, alcalde del Morell, «la qual cosa ens permetrà estar a l’avantguarda de les comunicacions i preparats per al present i el futur en l’àmbit de les telecomunicacions». Tot plegat, «un àmbit clau, com s’ha demostrat recentment, i que ens permet fer qüestions tan útils i pràctiques com teletreballar o videotrucades en alta qualitat», ha reblat Calbet.

La posada en marxa d’aquest servei permetrà al Morell posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-covid. D’aquesta forma, Telefónica dona cobertura a la demanda creixent de les llars i les empreses, apropant facilitats a la població morellenca, i contribuint a millorar l’educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat.

Teletreball, educació i oci

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. En l’àmbit domèstic, la fibra òptica simètrica de 600 MB que ofereix Telefónica permet teletreballar, estudiar, veure televisió d’alta definició com Movistar+, gaudir de jocs online amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida a Internet, fins i tot des de diferents dispositius simultàniament sense que l’estat de la connexió pateixi alteracions.

Per a garantir aquests serveis, en els últims anys Telefónica està invertint en la construcció d’una xarxa totalment nova que potencia el teixit empresarial de Catalunya: modernitza la forma de treballar facilitant el desenvolupament quotidià a autònoms i pimes i presta millors serveis als usuaris perquè accedeixin a totes les possibilitats del món digital.