Tarragona celebrarà el Dia del Llibre el dijous 23 de juliol

Amb una sèrie de propostes a la Rambla Nova, organitzades entre l’Ajuntament de Tarragona i llibreters i floristes de la ciutat, l’Escola de Lletres i l’Associació de Músics de Tarragona

Per . Actualitzat el

Aquest dijous 23 de juliol se celebrarà l’esperat Dia del Llibre a Tarragona amb una sèrie de propostes a la Rambla Nova, organitzades entre l’Ajuntament de Tarragona i llibreters i floristes de la ciutat, l’Escola de Lletres i l’Associació de Músics de Tarragona. D’altra banda, està prevista una programació especial el dissabte 25 de juliol al parc ecohistòric del Pont del Diable, organitzat per l’empresa Limonium. 

Atesa l’actual situació ocasionada per la pandèmia de la covid-19 i l’aparició d’alguns rebrots en zones localitzades de Catalunya, Tarragona ha optat per celebrar la Diada amb les màximes mesures de seguretat, ja que cada població pot decidir-ho, sempre seguint la normativa vigent establerta a través del PROCICAT. El dia 23 de juliol se celebrarà, doncs, el Dia del Llibre, on es presentaran les principals novetats literàries del Camp de Tarragona i que no supleix, en cap cas la tradicional Diada de Sant Jordi. És per aquest motiu que l’esdeveniment se centra en les llibreries i floristeries que hi han volgut participar i amb l’atenció posada en els autors i autores del territori. 

Així doncs, el mateix dijous 23 de juliol durant tot el dia, de les 10 a les 24 h, en el tram de la Rambla Nova entre la Font del Centenari i el monument als Herois de 1811, hi haurà parades de llibres i roses d’establiments professionals de la ciutat, en un format reduït i segur. A les 19 hores està previst un recital poètic a càrrec de Vanessa Martí d’una selecció de poemes del seu llibre ¿Los versos o la vida?  I a les 21 hores, un segon recital poètic sobre Els Fruits sabrosos, de Josep Carner, a càrrec dels alumnes del taller de poesia de l’Escola de Lletres de Tarragona. A les 22 hores es farà una actuació musical del grup El último vinilo, amb la col·laboració de l’Asssociació de Músics de Tarragona. 

Així mateix, durant tot el dia les parades rebran la visita d’autors i autores que signaran les seves novetats literàries i Tarragona Ràdio instal·larà un set i entrevistarà, durant tot el matí, els escriptors convidats.

Per la seva banda, el Parc Ecohistòric del Pont del Diable se suma a la celebració d’aquesta diada tan especial, amb una tarda dedicada al llibre de temàtica patrimonial (tant cultural com natural), organitzada per Limònium. El dissabte 25 de juliol a la tarda el parc acollirà la presentació de quatre llibres, inclòs Mar d’estiu, de l’escriptor gironí Rafel Nadal, i presentació a càrrec de la també escriptora Coia Valls, entre altres, que es faran a la terrassa de la casa del guarda.

També hi haurà una zona de parades d’editorials i llibreries locals, on es podran comprar les novetats literàries, durant tota la tarda, de 17.30 a 20.30 hores; amb la participació de Piscina, un petit ocèa; Cossetània; el Servei de Publicacions de la URV i Ganzell.