Espai FIC-CAT, una iniciativa per gaudir del cinema català a l’aire lliure

Està impusada per l’Ajuntament i i el Festival Internacional de Cinema en Català

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de les regidories de Cultura i de Turisme, ha impulsat aquest estiu l’Espai FIC-CAT, una iniciativa organitzada conjuntament entre el consistori rodenc i el Festival Internacional de Cinema en Català. El programa està format per cinc sessions de projecció que tindran lloc a l’antic port del Roc de Sant Gaietà durant els mesos de juliol i agost. Totes les sessions seran a les 10 de la nit.

La primera projecció serà el divendres 17 de juliol, i els espectadors podran gaudir amb el llargmetratge L’adopció, de Daniela Fejerman. El treball va obtenir el premi del Jurat a la Millor Direcció del FIC-CAT 2016. 

El divendres 24 de juliol, l’antic port acollirà la projecció de Estiu 1993, llargmetratge dirigit per Carla Simón, premi del Jurat i premi Nova Crítica al millor llargmetratge del FIC-CAT 2017. 

El divendres 31 de juliol es visionarà el llargmetratge de Sergi Portabella, Jean François i el sentit de la vida, que va obtenir el premi del Jurat a la Millor Localització al FIC-CAT 2018. 

La següent sessió serà el divendres 7 d’agost, amb 7 raons per fugir, d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, treball que va formar part de la Selecció Oficial FIC-CAT 2019. 

Finalment, s’ha programat una sessió de 4 curtmetratges, que tindrà lloc el divendres 14 d’agost. Es projectaran: L’escarabat al final del carrer, de Joan Vives; Tàndem, d’Alba Salmerón, Suc de síndria, d’Irene Moray; i Mar, de Fèlix Colomer.  

Les projeccions, a més a més, seran presentades per algun membre de l’equip tècnic i/o artístic de la pel·lícula. Fins al moment, han confirmat la seva presència els directors i directores Daniela Fejerman, Esteve Soler, Alba Salmerón, Fèlix Colomer i Laura Jou; la productora Valérie Delpierre; i l’actor Max Megías.