La construcció del ‘synchrolift’ al Port de Tarragona avança més ràpid del previst

Es tracta d’una estructura metàl·lica de grans dimensions per aixecar embarcacions fora de l’aigua

Per . Actualitzat el

El construcció del synchrolift que està duent a terme l’empresa URSSA al moll de Cantàbria del Port de Tarragona s’ha avançat en un mes als terminis d’execució previstos. L’empresa ja ha rebut a les instal·lacions del Port de Tarragona les últimes bigues necessàries per a la construcció de l’elevador que ja té una longitud total de 150 metres. 

L’empresa alabesa ha realitzat més del 60% de l’armat i de la soldadura i ja ha començat els treballs de neteja aquesta mateixa setmana. Si tot continua funcionant a aquest ritme és probable que les maniobres de transport s’avancin al mes d’agost. 

Un synchrolift és una estructura metàl·lica de grans dimensions per aixecar embarcacions fora de l’aigua per la realització de tasques de manteniment o reparació amb una capacitat d’elevació de 15 Mt. Aquest elevador de vaixells comptarà amb un total de 32 peces i estarà format per blocs intermedis de dimensions de 25 x 70 x 3 metres i d’unes 700-800 tones cadascuna, que acabaran conformant una estructura de 2.428 tones. 

Project cargo, un tràfic complex i tecnològicament avançat 

La construcció i assemblatge d’un projecte de “Project cargo” és d’alta especialització, podent durar fins a 12 mesos i requerint grans calats, mà d’obra especialitzada i un procés molt exigent en el moment de la càrrega a vaixell. 

Aquest projecte de col·laboració amb URSSA reforça el tràfic de Project Cargo del Port de Tarragona per posicionar-se com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials. 

El Port compta amb infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d’estiba qualificat per aquest tipus d’activitat i faciliten que grans estructures siguin fabricades o muntades a l’aire lliure als molls per ser, posteriorment, carregades directament en vaixells especials amb destinació a ports de tot el món. 

Les peces arriben per transport especial de carretera des del País Basc fins al Port de Tarragona. El synchrolift, un cop muntat, serà embarcat amb destinació Algèria.