Obert el termini per presentar les sol·licituds dels ajuts a autònoms i pimes

La mesura forma part d’un pla de reactivació econòmica dotat amb 523.000 euros

Per . Actualitzat el

Els autònoms, les pimes de fins a 15 treballadors, i les microempreses de Roda de Berà que hagin patit els efectes negatius de la crisi sanitària per la Covid-19, podran començar a presentar les seves sol·licituds per accedir a l’ajut extraordinari de l’Ajuntament a partir de demà divendres. 

Des del primer moment l’Ajuntament va actuar per fer-hi front a l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària i, emmarcades dins d’un Pla de reactivació econòmica, ha aprovat ja tota una sèrie de mesures per ajudar a pal·liar les conseqüències negatives de la crisi sanitària i els seus efectes en els negocis i en les famílies de Roda de Berà. El Pla està dotat amb un pressupost total de 523.000 euros, dins del qual s’ha contemplat aquesta prestació econòmica, a la qual es destinen 240.000 euros. 

Les previsions de l’equip de Govern són que aquest ajut pugui beneficiar més de 200 autònoms i pimes que hagin patit pèrdues involuntàries o hagin hagut de cessar la seva activitat com a conseqüència de l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19.

La quantia de la subvenció podrà ser de fins a 1.500 euros, segons la puntuació assolida d’acord amb els criteris inclosos a les bases, com són el tant per cent en què s’ha vist reduïda la facturació, que ha de ser d’almenys un 25% respecte al mes de març de 2019; o el nombre de persones que treballen a l’empresa. 

Les sol·licituds s’hauran de presentar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament fins al 31 d’octubre i es resoldran de forma independent i per ordre de presentació. Les subvencions s’atorgaran per procediment de concurrència no competitiva amb aquest mateix ordre fins que el pressupost disponible s’hagi exhaurit. 

Per a l’elaboració de les bases l’equip de Govern va demanar la implicació de tots els grups a l’oposició, rebent propostes genèriques d’alguns d’ells i una col·laboració  activa amb diferents aportacions per part de Ciutadans i del Partit Popular que van acabar millorant el projecte.