El Serrallo rep el distintiu de Barris i Viles Marineres que atorga l’Agència Catalana de Turisme

El guardó realça la seva forta personalitat i cultura lligades al mar

Per . Actualitzat el

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, ha atorgat tres nous distintius de la marca Barris i Viles Marineres, adreçada a les poblacions i zones litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Un d’aquests barris mariners certificats ha estat el Serrallo de Tarragona, juntament amb l’Ampolla (Baix Ebre) i el barri del Port de Cambrils (Baix Camp).

Barris i Viles Marineres és una de les marques de promoció turística impulsada per l’ACT per donar resposta als reptes que marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022 com ara promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles; crear sinergies entre municipis; potenciar la diversificació territorial i la desestacionalització de l’activitat turística; i protegir la conciliació i l’equilibri entre els residents i els visitants/turistes.

Barri del Serrallo de Tarragona

L’activitat pesquera té una llarga i antiga tradició a Tarragona. El Serrallo, l’actual barri dels pescadors tarragonins, n’és un exemple viu, ple d’activitats que mostren com n’és de viu el lligam entre l’home i la mar. La gastronomia tradicional fa olor de mar i d’horta mediterrània i el barri l’apropa al públic amb iniciatives com ara les Jornades Gastronòmiques del Romesco i el Concurs de Mestres Romescaires. La seva oferta cultural és tan extensa com la seva tradició pesquera, ben representada, entre d’altres, pel Museu del Port, on es proposa un recorregut per la història del port i les seves embarcacions, des que els romans hi van desembarcar fins a l’actualitat, a partir de visites guiades i propostes educatives de lleure familiar. L’Observatori Blau, la Confraria de Pescadors, el Port i els mateixos veïns, entre d’altres, també s’encarreguen de mantenir vius la història, els costums, les festivitats i les tradicions d’un dels barris mariners per excel·lència.