El PUOSC aportarà més de 2 milions d’euros al Baix Penedès

En total per a la vegueria del Penedès es preveu una aportació de més de 14 milions d’euros

Per . Actualitzat el

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha presentat la resolució provisional del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent al període 2020-2024, que per a la vegueria del Penedès, preveu una aportació de 14.125.547 euros. Pel que fa al nombre d’actuacions, el pla en subvencionarà 137 als municipis del Penedès, Garraf i part de l’Anoia, distribuïdes entre 65 ajuntaments i 3 consells comarcals.

“El PUOSC és una eina potentíssima, un programa de referència per a les inversions al món local català i per a la coordinació de les institucions”, ha afirmat Budó durant la roda de premsa de presentació de les dades del pla, una “eina fonamental per al món local” i “llargament esperada pel territori” que el Govern recupera després de 12 anys. Budó ha estat acompanyada pel secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, i pel delegat del Govern al Penedès, Pere Regull.

La consellera també ha explicat que el Departament de la Presidència preveu publicar la resolució definitiva el proper mes d’octubre i que, en atenció especial a la tresoreria dels ens locals i a la situació causada per la pandèmia de covid-19, s’ha ampliat la bestreta fins al 60% de l’import a l’inici de cada anualitat.

La inversió al Baix Penedès és de 2.382.856.