La Diputació realitza tasques de poda en 83 quilòmetres de la seva xarxa viària

L’objectiu és evitar la propagació d’incendis aquest estiu

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona ha realitzat tasques de poda i tala d’arbrat al llarg de 83 quilòmetres de set carreteres de la seva xarxa viària fins al 15 de juny amb l’objectiu d’evitar la propagació d’incendis aquest estiu. Es tracta d’actuacions que es realitzen en coordinació amb el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, amb qui s’avalua prèviament l’estat de les carreteres i es decideix quines vies necessiten una actuació prioritaria. L’objectiu és que funcionin com a tallafocs i evitin la propagació de les flames en cas d’incendi.

Al Camp de Tarragona, per aquest estiu, s’han realitzat tasques de poda a un total de 44 quilòmetres de carreteres, concretament a la T-700, del Monestir de Poblet a la TV-7005; a la T-712, de Gratallops al Lloar; a la T-734, de la N-420 al Molar, i a la T-740, de Falset a Porrera. Pel que fa a les Terres de l’Ebre, s’han podat 39 quilòmetres, a les vies T-702, de la Bisbal de Falset a la Palma d’Ebre; a la T-703, de la C-233 a la Palma d’Ebre, i a la TV-7411, de Riba-roja d’Ebre a la Pobla de Massaluca.

El servei de Carreteres de la Diputació també realitza durant l’any tasques de sega dels marges de les carreteres per evitar el creixement i l’assecament descontrolat dels matolls amb l’objectiu de prevenir incendis i garantir la visibilitat i seguretat dels usuaris de la via. Durant el 2019, es van segar més de dues vegades els 1.107 quilòmetres de la seva xarxa viària.

Totes aquestes actuacions suposen una inversió mitjana d’1,2 M€ a l’any en treballs de sega, tala i poda. L’activitat de poda a la xarxa viària de la Diputació queda interrompuda durant els mesos d’estiu per evitar el risc d’incendis i es reprèn a partir del setembre.