El Port instal·la els primers senyals d’encreuament intel·ligent a l’espai portuari

S’han substituït els antics senyals de mirall convex per senyals d’encreuament intel·ligents

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona ha instal·lat els primers senyals d’encreuament intel·ligent dins de l’espai de domini portuari per substituir els antics senyals de mirall convex i oferir més seguretat als conductors en tres cruïlles amb poca visibilitat. 

El projecte té com a missió augmentar la seguretat en els encreuaments amb poca visió, oferint als conductors una informació visual addicional gràcies a un panell lluminós, en el qual s’encendrà de manera intermitent davant la detecció d’un vehicle amb el text: ATENCIÓ VEHICLE. 

El que fa realment interessant aquest senyal, és que és 100% sostenible, ja que incorpora una placa solar, la qual subministra energia suficient al radar de detecció i al panell lluminós, aconseguint així fer la mínima obra civil. 

Les tres noves senyals instal·lades pel Port de Tarragona es troben a: 

1. La incorporació dels vehicles que surtin de la rotonda més propera a l’antic edifici de les oficines de la APT direcció Moll de Costa. 

2. Incorporació dels vehicles que surtin del carrer Soria, al moll de Castella. 

3. Incorporació just al costat del centre d’acreditacions del Port de Tarragona, al moll de Castella. 

Un senyal 100% sostenible 

El Port de Tarragona contribueix al desenvolupament sostenible a través d’una política decidida de lluita contra el canvi climàtic i de compromís amb l’entorn. 

El futur del Port passa per l’impuls de nous tipus de combustible verd i noves fonts d’energia renovable, garantir la circularitat de tots els projectes i mantenir la política de transparència i comunicació oberta i global com a pilar fonamental de tota l’organització. 

Aquesta nova senyalització que estrena el Port de Tarragona va en aquesta línia, amb una independència energètica del 100% gràcies a la incorporació d’una placa solar que proporciona l’energia per mantenir-la en funcionament. 

1.- Placa solar amb bateries integrades 

2.- Mirall i cartell lluminós amb información per alconductor 

3.- Radar