Salou activa el sistema de control d’aforament de platges

Amb aquest nou sistema de vigilància, residents i visitants poden conèixer, en temps real, els nivells d’ocupació de platges i cales

Per . Actualitzat el

Els primers sensors instal·lats del sistema de control d’aforament de platges de Salou ja funcionen. Aquest passat cap de setmana, la platja de Llevant ha tingut uns nivells d’ocupació moderats i, segons les dades recollides, no hi ha hagut sobresaturació.

Amb aquest nou sistema de vigilància a les platges i cales de Salou, residents i visitants poden conèixer, en temps real, els nivells d’ocupació per poder gaudir del sol i del mar, però garantint les mesures de distanciament social, com a precaució davant la COVID-19.

En xifres globals, hi haurà 22 sensors instal·lats. El sistema informa amb una aplicació web, platges.salou.cat, de l’estat d’ocupació de les platges en cada moment, en base a les dades dels recomptes recollides pels sensors. Cal recordar que, en cap cas, s’obtindran imatges dels banyistes, garantint la normativa en matèria de seguretat i protecció de dades.

El sistema, basat en tecnologia que inclou analítica de vídeo en cada sensor (edge computing), permet, aplicant la intel·ligència artificial, anar aprenent i millorant els resultats dels recomptes, de forma que cada cop siguin més precisos.

Cal dir que el sistema inclou una plataforma d’avisos i alarmes als diferents cossos de seguretat, Policia Local i Protecció Civil, que informa dels canvis d’estat per tal que es prenguin les mesures de control en els accessos que es considerin en cada moment i en cada platja o sector definit, focalitzant, amb detall, els punts més conflictius.

Cal dir que a platges.salou.cat s’hi pot accedir des de dispositius mòbils tipus Android o Iphone, sense necessitat de descarregar cap app al mòbil. El format de la informació és senzill, entenedor i a través d’un mapa. Es pot saber si es pot accedir a la platja perquè hi ha una llegenda fàcil i entenedora, en tres colors: verd, taronja i vermell, indicant si el nombre de persones és acceptable (verd), es troba en llindar de la capacitat (taronja) o, simplement, ja no s’hi pot accedir (vermell).