El Museu d’Art Modern reprèn les exposicions presencials

Ho ha fet amb la inauguració de ‘Resistències vora el mar’, de Ro Caminal, i ‘De mites i herois’, de Marc Quintana

Per . Actualitzat el

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) ha reprès aquest dijous al vespre les exposicions presencials amb la inauguració de Resistències vora el mar, de Ro Caminal, i la presentació al públic de De mites i herois, de Marc Quintana, mostra aquesta que ja es va inaugurar telemàticament el passat 11 de juny. D’aquesta manera, l’espai artístic de la Part Alta de Tarragona normalitza la seva programació d’exposicions temporals i el conjunt de la seva activitat cultural, després d’haver tancat temporalment a causa de la pandèmia de coronavirus. Les dues mostres artístiques són una excel·lent oportunitat per endinsar-se en l’art creatiu de dos artistes vinculats a la demarcació de Tarragona i que gaudeixen d’una destacada projecció internacional.

L’acte de reobertura al públic del museu ha comptat amb la participació dels dos artistes, de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; del diputat delegat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia, i del director del MAMT, Manel Margalef. Hi han assistit, així mateix, els autors dels textos dels catàlegs que acompanyen totes dues exposicions: Pau Catà (Resistències vora el mar) i Manuel Allué (De mites i herois). La inauguració també s’ha pogut seguir en línia, a través de la web del museu, Facebook, Youtube i Instagram TV. “Avui, l’art de Ro Caminal i de Marc Quintana ens obre de nou les portes del museu, que hem adaptat convenientment perquè la ciutadania pugui continuar gaudint de la cultura malgrat la Covid-19. A la Diputació apostem fermament per la cultura, un àmbit que és, i ha de continuar sent, un dels pilars de l’estat del benestar”, ha indicat Noemí Llauradó.

La reobertura física del MAMT es du a terme amb les preceptives mesures higièniques i de seguretat, tant a les exposicions temporals com a tot el museu, que ha reorganitzat el sentit de les visites pels diferents espais. En aquest sentit, i atès que l’aforament del museu s’ha vist afectat, les persones que desitgin fer-hi una visita, poden fer-ho els matins de dilluns a divendres amb cita prèvia (977 325 032 o mamt@dipta.cat), o les tardes de dimarts a dissabte de 16.30h a 20.30h.

Resistències vora el mar, Ro Caminal

En la mostra Resistències vora el mar, Ro Caminal (guanyadora d’un accèssit del Premi Julio Antonio d’escultura 2019, que organitza la Diputació en el marc de la Biennal d’Art), incorpora  vídeos, imatges i instal·lacions que ofereixen una mirada oberta que convida l’espectador a acostar-se a la polièdrica contemporaneïtat mediterrània, amb l’alteritat com a concepte present a cadascuna de les obres. Caminal (Barcelona, 1966) desenvolupa processos artístics en diferents formats, com la fotografia, el videoart i les instal·lacions multimèdia. Formada a Barcelona i a Tarragona, ha exposat a Valls, Barcelona, Mèxic o l’Argentina, i els seus films s’han mostrat en diferents festivals de cinema, a Àustria, Eslovènia, Tunísia o l’Índia, Resistències vora el Mar és un projecte produït amb el suport de l’Agence Algérienne pour le Rayonement Culturel (Argèlia), Gudran (Egipte), Nassim el Raqs (Egipte), Central Saint Martins (Anglaterra), Blitz (Malta), Platform Harakat, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat, i la Diputació de Tarragona. L’exposició es podrà visitar fins al 27 de setembre.

De mites i herois, Marc Quintana

De la seva part, en la mostra De mites i herois, Marc Quintana (Tarragona, 1975), hi presenta una sèrie de pintures que inclouen referències a obres escultòriques que es troben en espais públics de la ciutat de Tarragona, pintures en les quals l’autor reflexiona sobre la soledat i la incomunicació de l’individu amb el seu entorn. Quintana ha exposat les seves creacions en diferents ciutats (Reus, Barcelona, Madrid, Santiago de Compostel·la, la Corunya) i en països com França, Àustria, Portugal, Brasil o els Estats Units. Per primera vegada, exposa la seva obra al MAMT. En l’actualitat, l’artista viu i treballa a Calafell. De mites i herois ja es va presentar virtualment el passat 11 de juny, i ara es podrà visitar presencialment, fins al 6 de setembre.