Comença una campanya de control de ciclistes i vehicles de mobilitat personal

Tindrà lloc fins al 12 de juliol, coordinada pel Servei Català de Trànsit

Per . Actualitzat el

La Policia Local de Torredembarra participa aquesta setmana (fins al 12 de juliol) en la campanya de control de ciclistes i vehicles de mobilitat personal que es du a terme a Catalunya, coordinada pel Servei Català de Trànsit.

En el cas dels conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP), les principals conductes de risc que es controlen són: la circulació per voreres i zones de vianants, amb l’excepció dels monopatins, patinets o aparells similars que ho facin a pas de persones; la circulació amb un número de persones transportades superior al de les places permeses; la circulació amb auriculars connectats a receptors o reproductors de so; utilitzar dispositius de telefonia mòbil durant la conducció; i la circulació de nit o en situacions amb poca visibilitat, sense que el vehicle disposi de llum ni l’usuari porti roba o elements reflectants. Cal recordar que els conductors de VMP estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues.

Pel que fa als ciclistes, es controla la circulació utilitzant auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so i/o dispositius de telefonia mòbil; no respectar els semàfors en vermell i els senyals d’STOP o cediu el pas; la circulació per zones de vianants i voreres habilitades sense respectar la preferència del vianant; el transport d’un menor de 7 anys sense seient o casc homologat; no utilitzar el casc de protecció; la circulació en el sentit contrari de la marxa; la circulació agafat a un vehicle en marxa, sense agafar el manillar de la bicicleta amb les dues mans o fent zig-zag entre els vehicles en marxa; la circulació amb una bicicleta, de nit, sense dispositius d’enllumenat i senyalització òptica reglamentaris; i la circulació amb presència de drogues a l’organisme i/o no sotmetre’s a les proves de detecció d’aquestes substàncies.  També es vetllarà perquè els altres usuaris de la via respectin la mobilitat de les bicicletes.