Nova edició del premi de Periodisme Mañé i Flaquer

La categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona i una pàgina web, principals novetats de la 33a edició

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Repsol, amb la col·laboració del Port de Tarragona, han presentat una nova edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. La XXXIII edició del prestigiós guardó presenta com a novetat principal la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotada amb 3.000 euros i que premiarà una imatge vinculada informativament a les comarques del Camp de Tarragona, realitzada amb la finalitat de ser publicada a mitjans de comunicació o agències de notícies. 

A més de posar en valor la fotografia com a gènere periodístic, la nova categoria pretén reivindicar la tasca ingent que duen a terme els reporters gràfics, plasmant de manera fidedigna la representació de fets noticiables. 

Una altra novetat és la posada en marxa demà de la pàgina web www.premimanyeiflaquer.cat, que concentrarà tota la informació del Premi, com ara la història des de la seva creació l’any 1970, la biografia del periodista Joan Mañé i Flaquer, les bases, notícies d’actualitat o l’històric de guanyadors, entre els quals destaquen noms com els de Josep Maria Casasús, Josep M. Huertas Clavería, Àngel Casas o Antoni Arbonés. 

A l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, com a entitats organitzadores del Premi, i a Repsol, com a principal patrocinador, se suma aquest any, com a col·laborador, el Port de Tarragona, fet que contribuirà a la consolidació del guardó com a referència del Camp de Tarragona.Les novetats presentades avui consoliden l’etapa iniciada l’any passat, amb la incorporació de la categoria Periodisme Camp de Tarragona i diverses modificacions a les bases per fer créixer el Premi, reforçar les comarques del Camp de Tarragona com a escenari d’interès periodístic en totes les seves vessants i potenciar la qualitat del periodisme que es fa al territori. Un total de 81 treballs van optar a guanyar alguna de les categories a concurs. 

Principals dades de la convocatòria 

XXXIII Premi de Periodisme Mañé i Flaquer 

Categories 

Periodisme Camp de Tarragona 

Temàtica : Treballs sobre el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs provinents de qualsevol indret del món. 

Dotació : 8.000 € 

Periodisme turístic 

Temàtica : Turisme en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs relatius a qualsevol indret del món. 

Dotació : 6.000 € 

L’Ajuntament encarregarà un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra al guanyador/a per a ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.

Comunicació local 

Temàtica : Lliure. 

Poden participar en aquesta categoria els i les periodistes que treballin al Camp de Tarragona. 

Dotació : 3.000 € 

Fotoperiodisme Camp de Tarragona 

Temàtica: imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona, encara que no s’hagin realitzat en aquesta regió. 

Dotació: 3.000 € 

Participació als premis de Periodisme 

Podran concórrer articles o reportatges signats amb nom o amb pseudònim i publicats a la premsa escrita diària, periòdica o especialitzada, mitjans digitals, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o TV, entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 d’agost de 2020. És condició indispensable enviar el treball publicat, on es pugui comprovar clarament el nom de la publicació i la data. En el cas de treballs emesos per ràdio o televisió, cal enviar-los acompanyats del guió (ràdios i televisions). També cal aportar una certificació del director/a del mitjà de comunicació expressant la data, lloc i programa d’emissió. En el cas dels treballs publicats a Internet, s’han de lliurar de la mateixa manera que s’han publicat al web (HTML, JPEG, etc.) link, pdf o impressió en paper.

Un mateix autor/a pot presentar fins a un màxim de tres treballs, però no s’acceptaran a concurs les sèries. El premi es destina a un únic treball. No podrà participar en la convocatòria el guanyador/a de l’any anterior. 

Participació als premis de fotoperiodisme 

Podran presentar els seus treballs fotoperiodistes professionals, ja siguin fotògrafs en plantilla o fotògrafs freelance que publiquin habitualment en mitjans de comunicació i/o agències de notícies. És imprescindible que les obres hagin estat realitzades amb la finalitat de la seva publicació en algun mitjà de comunicació. Les fotografies han d’haver estat preses entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 d’agost de 2020. El jurat valorarà tant la rellevància informativa com els criteris tècnics i formals de la imatge. 

Cada autor/a podrà presentar un màxim de quatre fotografies individuals. Els i les participants hauran de presentar les fotografies en format digital JPEG, amb perfil de color Adobe RGB o sRGB, una resolució de 300ppp i una mesura mínima de 40cm en el seu costat més petit. Les imatges s’enviaran al correu electrònic premis@torredembarra.cat a través de WeTransfer indicant a l’assumpte “PREMI DE FOTOPERIODISME MAÑÉ I FLAQUER + nom autor/a”. Els fitxers digitals no hauran de dur cap tipus d’identificació del participant. El nom d’arxiu de cada imatge haurà de ser el títol de la fotografia. Juntament amb les imatges sempre serà necessari enviar adjunt el formulari disponible en aquest enllaç correctament complimentat, on s’hi especificarà el nom i cognoms de l’autor/a, la data de realització, el títol, el peu de foto, el mitjà de publicació i la data de publicació. La imatge digital no podrà ser alterada ni manipulada. Només podrà ser tractada mitjançant ajustos de lluminositat, contrast o color. No està permès cap altre canvi en la imatge digital original. Només s’acceptaran fotografies d’una única exposició. Els fotomuntatges, manipulacions o exposicions múltiples quedaran excloses del certamen. En cas de dubte, l’organització es reserva el dret de sol·licitar l’arxiu original als participants. Es lliurarà un únic guardó a la fotografia individual més valorada pel jurat, l’autor/a de la qual rebrà una dotació de 3.000 euros. 

Presentació i termini 

Els treballs s’hauran de presentar acompanyats de les referències personals de l’autor (fotocòpia del DNI i telèfon de contacte). El termini màxim de presentació serà el 5 d’octubre de 2020, a través de correu electrònic premis@torredembarra.cat, o a l’Ajuntament de Torredembarra (plaça del Castell, 8. 43830 Torredembarra). 

Membres del jurat 

Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya Migdia. Cap de Setmana”. 

Josep M. Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona. 

Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació. 

Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV. 

Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 

Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol. 

Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia i Premi Nadal de 2013.

 

Més informació 

977 130 730 // 977 640 025 

www.premimanyeiflaquer.cat