La URV, a la tercera posició de l’U-Ranking d’universitats de l’estat espanyol

El rànquing avalua 70 universitats de l’Estat espanyol, 48 de públiques i 22 de privades

Per . Actualitzat el

L’edició de l’U-Ranking 2020, que avalua 70 universitats de l’Estat espanyol (48 de públiques i 22 de privades) situa la Universitat Rovira i Virgili en la tercera posició per la seva mitjana en els indicadors de rendiment en docència, investigació i innovació, un posicionament que millora respecte el rànquing del 2019, en què va quedar en quarta posició.

Aquest tercer lloc és compartit amb la Universidad Autónoma de Madrid, la Universidad de Cantabria, la Universitat de Barcelona i la Universidad de Navarra, i per darrere de la Universitat Pompeu Fabra -que encapçala el rànquing- la Universidad Carlos III, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Politècnica de València, que ocupen les dues primeres posicions.

Per activitats, la URV manté el quart lloc en recerca i innovació, i es col·loca entre les 7 universitats més ben valorades de l’Estat espanyol segons aquesta classificació. I pel que fa a la docència, també ha escalat una posició respecte l’any passat, i enguany se situa en tercer lloc.

Pel que fa als indicadors de recerca i innovació, la URV supera la mitjana espanyola en els 10 indicadors que s’han avaluat, com per exemple el volum de recursos públics competitius o els fons de recerca europeus. Pel que fa a la docència, també està per sobre de la mitjana en aspectes com la taxa d’èxit, la taxa d’avaluació o el percentatge d’estudiants estrangers.

Un 80% d’inserció laboral

L’U-Ranking inclou com a principal novetat informació complementària sobre la inserció laboral de les titulacions, després d’haver analitzat quina és la situació de les persones titulades en el curs 2013-14 quatre anys després d’obtenir el títol. En aquest aspecte, la URV es troba per sobre de la mitjana espanyola en taxa d’afiliació, amb gairebé un 80%. Aquesta xifra correspon al percentatge d’estudiants universitaris que el 2018, quatre anys després d’haver acabat la carrera, estan donats d’alta de la seguretat social respecte al total d’estudiants titulats.

La classificació també indica que un 60% dels estudiants titulats a la URV que treballaven quatre anys després, ho feien dins de la seva categoria professional (en un grup de cotització relacionat amb el nivell de formació superior).

El rànquing també indica quines són aquelles titulacions amb una taxa d’ocupabilitat més baixa. És el cas de les titulacions relacionades amb Arts i Humanitats, mentre que aquells estudis relacionats amb les ciències de la salut són les que donen percentatges d’afiliació més elevats.