L’actriu tarragonina Agnès Busquets, pregonera de Santa Tecla 2020

El pregó es farà de nou al balcó consistorial, amb el públic assegut i l’aforament restringit

Per . Actualitzat el

El dilluns 21 de setembre, en el marc de les Festes de Santa Tecla, l’actriu tarragonina Agnès Busquets, pronunciarà el Pregó d’enguany. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, li va anunciar ahir mateix, expressant-li la seva voluntat d’escollir una dona jove i vinculada amb el món cultural, així com lligada estreta i emocionalment a la seva ciutat natal.

L’Agnès Busquets Tarrasa (Tarrragona, 1976) viu i treballa a Barcelona, tot i que sempre duu Tarragona al cor. De fet, només acabar la llicenciatura d’Art Dramàtic a l’Institut del Teatre, ja va entrar a formar part de Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas d’aquesta ciutat, amb qui va participar en diversos espectacles i amb qui sempre més hi ha tingut una vinculació molt especial. Busquets porta molts anys treballant a la primera línia de la interpretació a través dels seus personatges que fa al programa Polònia des de fa més d’una dècada, així com de moltes altres interpretacions al teatre i a la televisió. Ha treballat en obres i sèries tan destacades com Pel davant i pel darrera, Homes o 39+1 i Sagrada Família. 

A més a més, la seva vinculació amb la ciutat és encara més estreta perquè és néta del conegut actor i periodista Josep Ma Tarrasa (Tarragona, 1913-1996), del que l’Agnès diu que n’ha heretat la part més artística. Tarrasa és una eminència de la història de la nostra ciutat i sempre el recordarem com el director de Ràdio Tarragona i el creador del famós Maginet Pelacanyes. 

El Pregó des del Balcó

El desenvolupament de l’acte del Pregó d’aquest any seguirà el format iniciat el 2019 que va fer sortir el pregoner al balcó i pronunciar les seves paraules dirigint-se a la ciutat i no només a les autoritats assistents al Saló de Plens. Tot i que enguany s’haurà d’adaptar a les exigències sanitàries i molt probablement la plaça de la Font tindrà un aforament limitat, amb el públic assegut i amb invitació prèvia.