La Catedral de Tarragona reobre al turisme el dissabte 4 de juliol

Fa 112 dies que està tancada al públic

Per . Actualitzat el

La Catedral de Tarragona i el Museu Diocesà reobriran l’ús cultural i turístic el dissabte 4 de juliol després d’haver estat tancada a les visites 112 dies des del passat 13 de març. Durant les últimes setmanes s’ha treballat un pla de contingència que recull els protocols d’actuació perquè la reobertura a la visita cultural i turística no augmenti el risc de contagi comunitari, així com les mesures de protecció necessàries per als treballadors, visitants i proveïdors.

L’ús cultural i turístic del conjunt catedralici permet Cabildo generar ingressos necessaris per a la conservació, restauració i manteniment de el patrimoni. L’any 2019, 130.000 visitants van poder gaudir del conjunt catedralici, el 60% d’ells internacionals. Durant aquests mesos de tancament forçós s’han perdut més de 50.000 visitants. Els gestors esperen aquest any una caiguda brusca dels visitants; amb la reobertura es vol contribuir a millorar l’oferta cultural de Tarragona i el seu posicionament com a destinació cultural segur.

Per a l’elaboració del protocol de seguretat s’han tingut en compte les recomanacions específiques dels Llocs Patrimonials de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, i que permeten identificar i analitzar els riscos en les seves organitzacions, així com a implementar les millors pràctiques en l’ servei, instal·lacions i amb el personal per fer front a virus. També s’han considerat altres mesures per a la reducció de l’contagi pel coronavirus COVID-19, de manuals elaborats per altres subsectors turístics.

El conjunt catedralici, per tal d’implantar i fer seguiment de el Pla de contingència, ha creat un Comitè específic de Gestió integrat per Sofia Mata de la Cruz, directora del Museu Diocesà de Tarragona, Antonio Martínez Subías, responsable de l’Patrimoni artístic i documental i síndic primer de l’Capítol Catedralici, i Francisco Javier Castillo, conseller delegat de DNA Turisme i Oci, així com els coordinadors de l’empresa a la Catedral.