Salou homenatja el seu Ball de Bastons

Un conjunt escultòric de l’artista Natàlia Ferré presideix la nova plaça ubicada darrere de l’església de Santa Maria del Mar

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut; el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; a més del president del Ball de Bastons de Salou, Joan Macias; i de la vicepresidenta d’aquesta entitat, Carme Bonet; així com de tècnics municipals, ha realitzat una visita a la plaça que s’ha construït entre els carrers de Ponent i Mestral, on es trobava ubicat l’Hostal Bona Estada (de 1974), que es va enderrocar al desembre passat.

Cal dir que aquesta plaça, d’uns 190 metres quadrats, d’ús públic i pel gaudi de residents i visitants, ja disposa, també, de l’escultura en homenatge al Ball de Bastons de Salou, que ha estat instal·lada aquesta setmana.

Es tracta d’una proposta que va resultar guanyadora en els pressupostos participatius i que és una obra exclusiva realitzada en bronze per l’artista montblanquina Natàlia Ferré, que representa un bastoner i una bastonera, mentre estan ballant. Són figures de 1’80 metres, aproximadament, afrancesades (estructura allargada), dinàmiques i que es troben a peu pla de la plaça, de manera que les persones hi poden interactuar.

L’alcalde Pere Granados ha explicat que «continuem treballant en la recuperació d’espais a favor de les persones i també executant projectes de l’any 2019». A més, «avui han quedat instal·lades unes escultures que sorgeixen d’una iniciativa popular i que són un reconeixement a la cultura tradicional i a aquells que fan possible que aquesta estigui en moviment».

L’església de Santa Maria, en aquests moments, ja mostra, doncs, totes les façanes. Recordem que l’Hostal Bona Estada, l’immoble que hi havia a la plaça on avui s’ha fet la visita, es trobava adossat a una banda del transsepte i l’absis del temple, de manera que una de les façanes quedava totalment oculta.

L’escultora Natàlia Ferré ha agraït a la població de Salou, a l’Ajuntament i al Ball de Bastons tot el suport rebut i la informació per tal de crear l’escultura, inspirada en el logotip de l’entitat i realitzada en bronze i amb una pàtina feta amb foc, amb la tècnica de la cera perduda, que ha vist la llum després d’uns tres mesos de treball.