Salou dona llum verda a uns pressupostos d’emergència per fer front a la situació actual

S’ha aprovat una modificació de crèdit i la reducció de sous de regidors i regidores, entre altres

Per . Actualitzat el

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat de totes les formacions la proposta del Govern de modificació de crèdit i reordenació del pressupost municipal, amb la incorporació del romament de l’exercici anterior, la reducció de diverses partides d’àrees i departaments, la reducció de sous de regidors i regidores i que, en general, ha suposat un reajust de les partides, amb creació d’un fons d’emèrgència.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat la necessitat d’aquesta modificació de crèdit davant la reducció dels ingressos previstos, a conseqüència de la pandèmia, remarcant que «hem d’adaptar la despesa a la nova realitat, prioritzant el manteniment dels serveis a la població i al municipi, i l’atenció a les necessitats socials i econòmiques generades per l’estat d’emergència en què ens trobem». Ha afegit que «ara toca prestar ajuda al teixit professional, empresarial i comercial del municipi, per tal de mantenir l’activitat económica i l’ocupació».

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor i ha agraït la voluntat de tots els regidors i totes les regidores dels grups del Consistori a arribar a acords de ciutat i a encarar la gestió del moment «amb unitat i bona disposició al diàleg, al rigor i a la col·laboració amb el Govern».

L’alcalde matisava que «això demostra que els espais de diàleg on venim treballant com la Junta de Portaveus, i la Taula creada que la reforça en aquests moments d’excepcionalitat, esdevenen importants i viables per plantejar i apropar propostes per estudiar la seva possibilitat i viabilitat, i perquè l’oposició conegui i se sumi a l’acció de govern, donant suport a aquelles iniciatives i mesures posades en marxa de caràcter fiscal, pressupostari i turístic, destinades a donar resposta a l’emergència econòmica i social generada per la crisi sanitària del coronavirus; i seguir prestant els serveis municipals que Salou requereix».

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que «preveiem una reducció d’ingressos prevista, que es compensarà amb els diners del romanent de tresoreria i també amb la suma procedent de les diferents àrees».

El regidor econòmic, en la seva intervenció, també ha agraït «als treballadors i treballadores de l’Àrea d’Hisenda i Gestió Econòmica el treball realitzat de forma excel·lent» i «als membres de l’Equip de Govern les aportacions i la seva comprensió per a la gestió de la despesa, tenint en compte la situació actual».

Així mateix, l’edil ha donat les gràcies als membres de l’oposició per la seva «predisposició i propostes» i ha instat a la Corporació «a continuar treballant conjuntament, a prioritzar la contenció de la despesa i a crear valor, tant financerament com humana».