L’Ajuntament limita la mobilitat a l’entorn del Roc de Sant Gaietà per evitar aglomeracions

Només podran estacionar els seus vehicles els veïns residents, als qui l’Ajuntament donarà una targeta d’autorització

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament posarà en marxa a partir del proper dimecres 1 de juliol, i fins el 13 de setembre, una zona d’estacionament restringit temporalment a l’entorn del Roc de Sant Gaietà. L’objectiu és evitar la massificació de vehicles i de visitants en aquesta zona en què l’aforament és limitat, en un moment en què per evitar contagis de la Covid-19 s’ha de mantenir el distanciament social.

Es pretén així derivar visitants cap a les platges més grans i que tenen un major aforament com són les platges Llarga i Costa Daurada, atès que a ambdues cales del Roc, la Punta d’en Guineu i la Pallisseta, l’ocupació és molt limitada aquest any, per poder complir amb les mesures de prevenció que han dictat les autoritats sanitàries. L’aforament de la Punta d’en Guineu és de tan sols 60 persones, i de 500 persones en el cas de la platja Pallisseta.

Els carrers amb aparcament restringit temporalment seran tots aquells que queden entre la via del tren i el mar, amb el límit a la plaça de René Vandermeutter i el final del carrer Pineda. En concret: la plaça Luis del Olmo, el carrer Barques, Príncep de Viana, Joan XXIII, Constitució, Pineda, passatge de Gavina, l’avinguda del Mar i les places de René Vandermeutter i Mediterrani.

Podran estacionar els seus vehicles els veïns i veïnes residents, als qui l’Ajuntament lliurarà una targeta d’autorització per cada unitat cadastral (IBI) o dues si tenen dos vehicles i al menys un d’ells està censat al municipi. A la targeta hi constarà la matrícula del vehicle beneficiat. En els casos dels habitatges d’ús turístic, es lliurarà una targeta per a cada habitatge, i estaran identificats pel seu número de registre públic.

També podran aparcar motocicletes i ciclomotors de dues rodes, així com bicicletes; vehicles destinats al transport de mercaderies per efectuar operacions de càrrega i descàrrega, en l’horari autoritzat; vehicles de serveis de seguretat, sanitaris, o els proveïts amb targeta d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda; vehicles de servei oficial identificats; o els vehicles de companyies de serveis generals o concessionaris de serveis públics.

Els visitants i turistes podran estacionar els seus vehicles fora de l’entorn del Roc, en una de les zones d’aparcament que hi ha a la plaça Cantàbric, al carrer Bonastre o al carrer Sínia. Una altra opció és l’aparcament dins del Port Esportiu, una zona de pagament on els veïns i residents de Roda de Berà tenen una bonificació del 50% en el preu, gràcies al conveni signat al 2016 entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària, Nova Dàrsena.

Els veïns i veïnes hauran de passar a buscar la seva targeta pel centre cívic La Roca Foradada, a la plaça Borí Tallada s/n, al Roc de Sant Gaietà, de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 19:30 hores.

Informadors de platja

Per controlar l’aforament limitat, l’Ajuntament ha contractat un servei d’informadors de platja que complementa la funció de la Policia Local. Els informadors vetllaran també perquè a les platges i al seu entorn es compleixin totes les mesures de prevenció per evitar contagis.

Aquest servei, no obstant, es considera insuficient per evitar l’allau d’usuaris en aquestes dues platges, tenint en compte l’experiència d’altres anys, fet que ha motivat la recerca d’altres fórmules que contribueixin al control d’aforament, com ha estat el cas de la creació d’aquesta zona d’estacionament restringit temporalment.