Salou posa en valor els drets del col·lectiu LGBTI

Per . Actualitzat el

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Salou, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI), posa en valor els drets del col·lectiu LGBTI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals), amb un conjunt d’accions per donar-li visibilitat i reivindicar la diversitat, en el marc de la commemoració del Dia de l’Orgull, que se celebrarà aquest proper diumenge, dia 28 de juny.

En aquest sentit, l’àrea il·luminarà, aquest dia, al vespre i nit, la façana del Consistori, amb els colors de la bandera irisada, símbol característic del col·lectiu.

També difon el cartell de la campanya d’enguany; així com el manifest del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya, amb motiu del Dia de l’Orgull, amb el missatge “Els nostres drets són els vostres drets, el meu orgull és el teu orgull”. L’escrit reivindica i defensa els drets del col·lectiu; fa una crida a les persones afectades per no callar i fer servir els canals que tenen al seu abast; i convida tota la ciutadania perquè s’impliqui en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI.

Així mateix, ha editat un recull de recomanacions de lectures i pel·lícules que giren al voltant d’aquest dia, entre les quals es troben els llibres ‘Fun Home’ i ‘Menos drama y más banana’; i ‘Carol’, i ‘Mi mejor amigo’, com a obres cinematogràfiques.

Cal recordar que l’Ajuntament també va pintar, fa uns dies, un pas de vianants al carrer Colón, amb els colors de la bandera irisada, on l’àrea va gravar un vídeo, amb el missatge ‘Salou, la diversitat ens enriqueix’. Es tracta d’una iniciativa de la Direcció General d’Igualtat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i que ha passat a formar part d’una peça audiovisual conjunta, amb la col·laboració de molts altres municipis de Catalunya.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, rebutgem qualsevol forma de violència i discriminació per raó d’identitat de gènere, expressió de gènere o orientació sexual”; assegurant que “hem de prendre consciència de la necessitat que tothom, arreu del món, pugui gaudir dels mateixos drets i de plena llibertat d’expressió”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha assenyalat que “des de l’àrea, ens sumem, com cada any, a aquesta lluita”, i ha recordat que “disposem, des de 2019, del Servei d’Atenció Integral (SAI), que pretén donar resposta a possibles situacions de discriminació al col·lectiu, i, també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que requereixi la ciutadania”.

El Servei d’Atenció Integral (SAI) posa a disposició de la ciutadania, el correu electrònic saisalou@salou.cat, i el telèfon 977 30 92 06. També habilitarà, properament, l’atenció presencial, els dimecres i divendres, en horari de 10 a 14 h, a l’Espai MAS.