La URV, entre les 150 millors universitats del món de menys de 50 anys segons THE

És la segona universitat catalana i de l’Estat espanyol

Per . Actualitzat el

La URV torna a aparèixer en aquest rànquing en el qual hi tenen cabuda les 414 universitats de menys de 50 anys de vida -de 66 països-, que han tret millor puntuació en tretze indicadors relacionats amb cinc categories: docència (entorn d’aprenentatge), recerca (volum i reputació), citacions (impacte dels treballs publicats), internacionalització (del personal, estudiants i professors) i transferència de coneixement i innovació, cadascuna de les quals té un pes específic a l’hora de fer la suma total.

La URV es troba en el segon lloc de les universitats catalanes per darrere de la UPF. Es troba en la franja 101-150, -una posició que comparteix amb la Universitat Oberta de Catalunya i amb la Universitat Politècnica de Catalunya- i és també la segona a l’Estat espanyol.

Igual que en les edicions passades, en aquesta la metodologia dóna menys puntuació a la reputació -a través d’enquestes- per reflectir les característiques especials de les universitats més joves. De fet, aquesta classificació mostra que, els qui formen part de la llista, han aconseguit un gran impacte en àrees com docència, recerca i transferència de coneixement, en contrast amb les institucions tradicionals que sovint han tingut molt més temps per acumular reputació.

La primera edició del rànquing, anomenada “100 under 50”, es va publicar al maig del 2012 amb l’objectiu de demostrar que era possible l’excel·lència en un període de temps relativament curt. Fa dos anys la llista va passar a ser de les 250 primeres, la passada edició en van entrar a formar part 351 fins arribar a les 414 d’aquest 2020.  Enguany, en primera posició s’hi ha situat de nou la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong. En aquest rànquing hi ha representades universitats de 66 països d’arreu del món. El Regne Unit és, de nou, qui hi té més institucions representades (36), Espanya en té 27 i l’Índia en té 26.

Times Higher Education és una revista setmanal editada a Londres especialitzada en Educació Superior. És la publicació britànica d’aquest tipus més important i ha esdevingut una referència internacional. Amb el suport d’Elsevier, a través de la base de dades d’Scopus, elabora una sèrie de rànquings internacionals d’universitats. Els resultats de l’edició d’enguany s’han fet públics aquest dimecres en el marc de la cimera d’universitats joves que s’ha celebrat virtualment.