Les escoles del Miracle i Marcel·lí Domingo tindran un nou grup de P3 el proper curs escolar

Per . Actualitzat el

El conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, i el director dels serveis territorials d’Educació, Jean Marc Segarra, han anunciat en roda de premsa, que per al proper curs escolar 2020-2021 s’ampliarà l’oferta de P3 amb la creació de dos nous grups un a l’Escola del Miracle i una altra al col·legi Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau.  Així se’ls hi ha comunicat aquest matí als representants del col·lectiu de pares i mares afectats que es van manifestar el passat dilluns reivindicant més places públiques a les escoles de la ciutat, més quantitat i més qualitat.

El conseller d’Educació, Manel Castaño, ha explicat que l’obertura d’aquests dos grups “és un canvi radical respecte a les polítiques que s’havien seguit fins ara i és fruit d’un gran esforç de planificació del departament d’Educació de la Generalitat perquè això sigui possible i que ha comptat amb la demanda i col·laboració de l’Ajuntament”. Ha subratllat que en algunes zones de la ciutat hi ha un desequilibri entre el nombre de places de l’escola pública i la concertada i ha avançat que “per tal d’equilibrar més l’oferta de l’escola pública de la concertada, aquesta qüestió s’estudiarà en la Comissió del Mapa Escolar de Tarragona del Consell Escolar Municipal”. Aquest estudi es farà amb dades reals del padró per tal de disposar de les necessitats que cal plantejar-se en les diferents zones del municipi pel curs 2021-2022 amb l’objectiu de revertir la situació actual i aconseguir un equilibri d’ambdues ofertes, la pública i la concertada. “Aquest és un compromís del govern de l’Ajuntament, una escola més equitativa, menys segregadora i apostar per un equilibri”. El conseller Manel Castaño també ha recordat un altre compromís que van adquirir, baixar la ràtio del curs que acaba, que ha passat de 25 a 23 alumnes per classe amb lo qual és guanya en qualitat i atenció a les necessitats especifiques d’alumnes.

El director dels serveis territorials d’Educació, Jean Marc Segarra, ha afirmat que a més de l’ampliació dels nous grups a la ciutat de Tarragona també n’hi haurà un altre a l’Escola Isabel Besora de Reus.

D’altra banda, ha destacat que el curs escolar començarà el 14 de setembre “amb la màxima normalitat possible i es buscarà el cent per cent de presencialitat dels alumnes dels cicles d’Infantil i Primària i com a mínim els primers d’ESO. Pel que fa a la ràtio, és reduirà per la Covid-19 i es buscaran espais propis dins dels propis centres escolars i, en el cas que no ni hagin de suficients, es buscaran fora”.