L’Altacústic afronta una de les edicions més especials

Per . Actualitzat el

En un any difícil, marcat per les restriccions que imposen les actuals mesures sanitàries, la cita de la Vila Closa d’Altafulla amb algunes de les veus més singulars i originals del panorama musical català retorna amb una proposta que opta per les actuacions amb seient reservat, en una ocasió que suposa la possibilitat de gaudir d’un dels pocs festivals que aquest estiu es duran a terme a les comarques de Tarragona.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat, en la presentació que s’ha fet aquest matí a la plaça de l’Església -l’únic escenari que hi haurà per les mesures de la Covid-19,  en l’aposta clara de l’Ajuntament d’Altafulla  en “preservar l’Altacústic i apostar per la Cultura”.

Seran un total de vuit concerts concentrats en tres dies, del 16 al 19 de juliol, amb doble actuació per jornada musical a la plaça de l’Església. Hi actuaran Roger Benet, Judit Neddermann, Anna Andreu, Mazoni, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Magalí Sare i Joina.

El director artístic del festival, Kike Colmenar, ha recordat que, tot i l’excepcionalitat del moment, la setena edició de l’Altacústic és fidel a la programació musical sota el concepte d’Slow Festival, apostant per nous talents i repetint aquells grups que compleixen amb les condicions artístiques necessàries del festival, i que han deixat una bona empremta a Altafulla.

Per la seva banda, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, que s’ha mostrat molt orgullós de celebrar un cop més l’Altacústic, ha subratllat la importància que les administracions donin suport a festivals d’aquest tipus en un moment que cal recordar que la Cultura també és un dels motors econòmics que fan funcionar el país.

En aquest sentit, la regidoria de Cultura invertirà un total de 26.000 euros. Alguns dels concerts tindran una entrada de 3 euros, l’anticipada; i de 5, el mateix dia del concert, una hora abans al mateix recinte. En altres, s’haurà de recollir la invitació prèviament. És una de les mesures que farà viable controlar l’aforament, limitat a unes 150 persones per concert. Tota la informació està disponible al web www.altacustic.cat.

La presentació del festival ha acabat amb una actuació de Roger Conesa, del grup Roger Benet, fent un petit tast del que el públic podrà sentir en la seva actuació, com a representant d’artistes del Camp de Tarragona.

 

Protocol COVID-19

 

L’organització seguirà els següents protocols, sempre d’acord amb la normativa vigent:

 

 • Desinfecció de l’espai abans de cada concert.
 • A l’entrada de tots els espais hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic.
 • L’aforament i la disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides.
 • L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i sota control del personal d’acomodació per garantir la distància de seguretat.
 • Als espais no es facilitarà cap full de mà ni programa en paper. La informació estarà únicament disponible en línia.
 • A tots els espais on sigui necessari s’habilitaran diferents accessos i sortides per tal de no produir aglomeracions de persones.

Recomanacions individuals:

 • Recordeu que a tots el espais cal mantenir una distància de seguretat entre persones de 2 metres.
 • L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i en espais públics, i especialment quan no es pugui mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones.
 • L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada. Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.
 • Serà necessari arribar als espais de representació amb un mínim de 30 minuts d’antelació per facilitar l’entrada esglaonada.
 • Us recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.
 • Si sospiteu tenir símptomes del covid-19 o heu estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, quedeu-vos a casa. Segur que tenim l’oportunitat de retrobar-nos ben aviat.

Venda d’entrades

Caldrà tenir entrada o invitació per poder accedir als concerts.

Venda d’entrades i invitacions per internet a https://plexo.entradium.com/es/events o al mateix recinte, 1 hora abans de cada concert. Pagament exclusivament amb targeta de crèdit.

Els aforaments son limitats, pel que es recomana adquirir les entrades amb la màxima anticipació.

Us recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

 

Programació de concerts

 

DIJOUS 16 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

19:30 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

 

ROGER BENET

 

És músic, actor i artista plàstic. Des de 1996 ha liderat diversos projectes musicals d’autor i en els darrers anys ha tocat amb artistes com Roger Mas o Joan Dausà.

Beneteries és l’espectacle on Roger Conesa, creador del projecte Roger Benet, un espectacle que  fa un repàs per tot l’univers del seu alter ego, repassant les millor cançons dels 17 anys de projecte. A ‘Beneiteries’, el Roger juga des de la Infantesa Madura: sol a escena actua, canta, recita, toca diversos instruments, ens parla del procés creatiu perquè així rebem les cançons de la forma més semblant a com van ser compostes.

 

DIJOUS 16 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

21:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

JUDIT NEDDERMANN

Cantant i compositora, és una de les veus més rellevants de l’escena catalana dels darrers anys, compta amb tres discos publicats en solitari i un disc conjunt amb la seva germana Meritxell Neddermann.

Ha col·laborat amb molts artistes, destacant Alejandro Sanz, The Gramophone Allstars, Clara Peya o el Quartet Brossa. Ha compartit escenari amb artistes com Jorge Drexler, Joan Manel Serrat, Macaco, OBC, Txarango, Manu Guix, Blaumut, o The Sey Sisters, entre d’altres.

 

DIVENDRES 17 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

20:00 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

ANNA ANDREU

 

Després de diversos discos (i anys) liderant el projecte Cálido Home, Anna Andreu, originària de Sant Quirze del Vallès, debuta en solitari amb el seu disc “Els Mals Costums” (Hidden Track Rècords 2020).

 

Anna Andreu, que ha passat dos anys de silenci musical mentre atresorava noves idees, s’acompanya ara de la violinista Marina Arrufat, que per a aquest nou projecte s’aventura a la bateria, arrodonint un projecte ja de per si mateix replet de la calidesa i la màgia habitual que desprenen totes dues artistes.

 

DIVENDRES 17 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

22:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

MAZONI

 

Jaume Pla -podríem dir Mazoni, però diem Jaume Pla- és un artista que es despulla una mica més en cada disc. Si l’anterior, ‘Carn, os i tot inclòs’ (2017) era espartà en les formes, aquest amant ‘Desig imbècil’ aporta doble dosi de sinceritat, aquesta vegada a través de l’energia del rock. Actitut a raig i textos viscerals, sense domesticar, tot amb una bona dosi de mala llet.

 

‘Desig imbècil’ aporta onze cançons directes i sense filtres, enregistrades en cru pel trio essencial mazònic que, amb Pla, completen Aleix Bou (bateria) i Miquel Sospedra (baix).

 

DISSABTE 18 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

20:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

FERRAN PALAU

 

A finals del 2017, poc abans de publicar el seu aclamat disc Blanc (Halley Records 2018), Ferran Palau ja tenia pràcticament enllestides les cançons que formen part de ‘Kevin’ (Hidden Track Records, 2019), el seu quart disc en solitari. Gravat a principis d’aquest any 2019 entre la casa del seu productor i cosí Jordi Matas, la Casa Murada i l’estudi d’en Panxii Badii.

Un disc de pop que mira de reüll al soul, però, podem interpretar aquest disc com un disc de cançons d’amor? En l’univers Palau les preguntes mai tenen una resposta clara i no serà diferent en aquesta ocasió, però és evident que estem davant de l’obra més romàntica i colorista de l’artista, en la que el tu i el jo que sempre protagonitzen les seves lletres, es converteixen en un microunivers on cada punt de vista esdevé una possible nova dimensió.

 

DISSABTE 18 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

22:00 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

EL PETIT DE CAL ERIL

Sabem que l’expansió accelerada de l’univers no s’explicaria sense la presència d’una misteriosa energia fosca. Una energia que s’intueix, que ha d’existir però que ningú ha pogut percebre mai. El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Com les esferes blaves que en presideixen la portada.

El nou disc ‘Energia fosca’ entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents. Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

L’impacte de la radiació ultraviolada en la matèria obscura va acabar marcant el singular caràcter del disc, on s’alternen moments de màxima luminància amb atmosferes inquietants.

 

DIUMENGE 19 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

19:30 – 3€ ANTICIPADA / 5€ EL DIA DEL CONCERT

MAGALÍ SARE & MANEL FORTIÀ

Veu i contrabaix s’uneixen i interactuen dalt de l’escenari creant una sonoritat crua i despullada que juntament amb altres elements com les percussions menors, que creen una atmosfera càlida per a cada cançó.

L’espectacle esdevé un joc constant: l’experimentació i la improvisació lliure sempre hi són presents, cosa que capgira els ritmes i les melodies de les músiques folklòriques Catalanes, de la Península Ibèrica i de Sud Amèrica; també amb composicions pròpies. El repte consisteix a barrejar melodies d’una cultura amb ritmes d’una altra, descobrir tota mena de sonoritats i timbres de la veu i el contrabaix.

Magalí Sare va llençar el seu primer disc en solitari anomenat ‘Cançons d’amor i dimonis’ l’any 2018. El novembre del 2019, finalitzarà la seva gira, havent realitzat més de 60 concerts. També, se la coneix per ser la soprano del Quartet Mèlt (guanyadors de la 3era edició del programa de TV3, Oh Happy Day, l’any 2015). A més a més, és la cantant del disc ESTÓMAC de la pianista i compositora Clara Peya.

En Manel Fortià treballa entre Barcelona i Nova York amb una llarga trajectòria com a intèrpret, improvisador i compositor dins del jazz. Ha tocar amb grans figures com Dave Liebman, Marco Mezquida, Antonio Lizana, Emilio Solla, Eliot Zigmund entre d’altres. Ha gravat més d’una trentena de discos.

 

DIUMENGE 19 JULIOL – ESCENARI ESGLÉSIA

21:00 – GRATUÏT AMB INVITACIÓ

JOINA

Joina ens presenta ‘Companyes’, l’àlbum de debut d’aquesta pianista i compositora que arrenca amb força a l’escena musical catalana. Aquest treball neix amb l’objectiu d’utilitzar l’art com a eina transformadora per replantejar els rols de gènere, els poders fàctics i l’existència d’altres maneres de viure i estimar. A nivell musical, destaca per la original fusió d’estils: rap, funk, jazz i electrònica.