L’agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat reprèn el pols de la seva activitat

Els empresaris no només han conservat les plantilles sinó que les han reforçat per aplicar adequadament els nous protocols

Per . Actualitzat el

La positiva evolució de les restriccions sanitàries ha permès reobrir les seves instal·lacions aquesta mateixa setmana a la pràctica totalitat de l’agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat, -integrada pels set establiments de el terme municipal de Tarragona: Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de la Mòra, Tamarit Beach Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia-, que encara “amb la màxima il·lusió” l’inici de la temporada 2020 un cop obertes les fronteres interprovincials i amb els països de l’espai Schengen.

 

Amb un important esforç de mitjans humans i econòmics per garantir la seguretat, Càmpings Tarragona Ciutat confia a poder salvar els mesos centrals de la temporada alta, és a dir, juliol, agost i setembre. Les inversions en elements i procediments anti-Covid 19 estan sent molt costoses per a les empreses, en alguns casos llastades per la incertesa de la seva efectivitat per la confusió que provoquen els constants canvis normatius. Demostrant una vegada més la capacitat d’adaptació de el sector, els empresaris no només han conservat les plantilles sinó que les han reforçat per aplicar adequadament els nous protocols higiènic-sanitaris.

 

L’obertura del trànsit per carretera ha generat un notable increment en el moviment de reserves en els últims dies, el que permet encarar el futur immediat amb un cert optimisme. “El client de proximitat s’està interessant molt pels nostres establiments, si bé la caiguda del visitant estranger és evident i es deixa notar”, explica el president de Càmpings Tarragona Ciutat, Agustí Peyra. Les previsions indiquen que, donat l’escàs marge de maniobra, “al juliol no es podran assolir ocupacions similars a les d’altres anys, però tenim l’esperança que, si continua la positiva evolució de la pandèmia, podrem apropar-nos a l’agost i al setembre” .

 

Els principals experts en el sector turístic vaticinen aquest estiu la recerca d’experiències sense aglomeracions, en contacte amb la natura i amb un entorn privilegiat. En aquest context, “el nostre model de producte, caracteritzat pel sol i l’aire lliure en espais oberts, sense massificació, ens converteix en una alternativa especialment interessant per a aquestes vacances”.

Els set càmpings de el terme municipal de Tarragona s’han centrat a aconseguir un equilibri entre les garanties sanitàries més exigents, tant per a clients com a empleats, sense per això perdre el valor afegit de l’experiència càmping. Els empresaris s’han guiat pels protocols de salubritat de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) amb especial atenció a zones comuns, atraccions aquàtiques, terrasses i àrees de tocador.


Un dels càmpings de l’agrupació, el Trillas Platja Tamarit, va obrir ja les seves portes el passat 11 de maig. D’aquesta manera, es va convertir en un dels primers d’Europa a estar operatiu. La seva experiència durant aquestes setmanes ha servit als altres com a projecte ‘pilot’ per a la implementació de les mesures anti-Covid 19.