L’arròs mariner, jornades gastronòmiques arrenca la setmana vinent

Vint dels millors restaurants de la ciutat oferiran menús amb l’arròs mariner com a protagonista de l’1 al 19 de juliol

Per . Actualitzat el

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, amb el suport del Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona i amb el patrocini d’arròs Bayo i del celler Clos Montblanc, ha presentat avui dimarts 23 de juny, l’Arròs Mariner de Tarragona, Jornades Gastronòmiques que començarà el proper 1 de juliol i s’allargarà fins al 19 de juliol. Durant 19 dies, 20 dels millors restaurants de la ciutat serviran menús especials amb l’arròs mariner com a protagonista.

Les jornades gastronòmiques estaven previstes pel passat mes de març però, la crisi sanitària provocada pel Covid-19, va obligar a l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria a aturar la iniciativa, “per la qual cosa s’engega de nou aquest mes de juliol, per ajudar al sector a adaptar-se, poc a poc, a la nova normalitat”, explica la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Laura Castel.

Un dels objectius principals que s’ha marcat l’AEH Tarragona Ciutat aquest 2020 és el de promoure la gastronomia i els productes i plats insígnia de la ciutat. L’AEH Tarragona Ciutat vol seguir potenciant productes gastronòmics que identifiquen i consoliden la cuina i la història de la ciutat. Per aquest motiu, durant més de dues setmanes, els menús elaborats per 20 restaurants participants traslladaran els sabors imprescindibles del nostre mar i de la nostra terra als paladars de tothom que s’apropi a redescobrir l’arròs mariner de Tarragona.

Els establiments participants han elaborat menús tradicionals o innovadors amb arròs BAYO del Delta de l’Ebre i maridats amb vins del celler CLOS MONTBLANC, DO Conca de Barberà, ambdós patrocinadors oficials de l’Arròs Mariner de Tarragona.

Els menús gastronòmics dels establiments participants tenen un preu que va des dels 15 euros i fins als 50 euros i consten d’un entrant o primer plat, un plat principal, postres, aigua, pa i vi inclòs.

Els restaurants participants són: Alta Taberna Solric, Arlemar Restaurant, Ca l’Eulàlia, Cócula Restaurant, El Llagut, El Paseo, El Pòsit del Serrallo, El Terrat, Fòrum, La Morada, La Xarxa, Les Fonts de Can Sala, Mos Restaurant, Palau del Baró, Restaurant Barhaus, Restaurant La Caleta, Restaurant SolRic, Restaurant TarracoPark, Seasons.

Activitats del Patronat de Turisme per promoure l’oferta gastronòmica

Per altra banda, des del Patronat de Turisme s’ha projectat una campanya de comunicació per promoure l’oferta gastronòmica de la ciutat. S’han contractat mitjans de comunicació com la revista especialitzada Cuina del grup editorial Som per a que faci difusió online i offline de totes les jornades gastronòmiques promogudes per l’AEH Tarragona ciutat, així com a l’agenda digital del Circ de la Cultura.

Continuant amb la campanya de promoció de la gastronomia local de Tarragona, des del 20 de juliol i fins al 31 d’agost apareixerem a la secció gastronòmica del programa dels caps de setmana de Catalunya Ràdio amb 30 patrocinis. Aquest juliol, també es dedicarà 1 pàgina a l’especial del Diari Ara. Per a la tardor, coincidint amb les jornades del Romesco, el programa de TV3 del Marc Riba farà una recepta de cuina del Romesco.