Comença el repartiment dels nous cubells xipats per al reciclatge de la matèria orgànica

S’iniciarà el 25 de juny als carrers del centre històric

Per . Actualitzat el

La Regidoria de Sostenibilitat informa que tot just després de Sant Joan, el 25 de juny, es durà a terme l’ajornat repartiment de cubells per al reciclatge de la matèria orgànica, dotats amb xip a les persones que duen a terme la separació d’aquesta fracció en els carrers del Nucli antic on la recollida dels residus es du a terme pel sistema del porta a porta. Aquest repartiment havia de tenir lloc just la setmana en què es va iniciar el confinament per la pandèmia per la Covid-19

Inicialment, només es lliuraran els nous cubells a aquells habitatges que participen de manera habitual en la recollida de matèria orgànica. De fet, des de fa més de deu anys aquest sistema de recollida està implementat en el Nucli antic i, com que és voluntari, no tots els habitatges l’utilitzen. Per aquesta raó, la distribució de cubells serà per als qui realment acreditin que el fan servir. En el cas de nous habitatges, es prendrà nota de l’interès i es comprovarà l’ús del sistema durant un període de tres mesos abans de lliurar els cubells xipats.

El primer dia de la campanya es bustiaran els habitatges  que ja fan servir el sistema de recollida amb uns tiquets que inclouran la informació del lloc, dies i horaris en que es durà a terme la recollida presencialment del material, que seran paradetes en les principals places del Nucli antic on hi ha més comerços i persones, per evitar els desplaçaments al Castell on les mesures per la Covid-19 són més estrictes per ser un espai tancat. El material haurà estat prèviament desinfectat adequadament i el personal de repartiment estarà dotat dels equipaments de protecció individuals corresponents per mitigar la transmissió viral. En aquests punts de distribució es prendrà nota, també, de les persones interessades de la zona a incorporar-se a aquesta tipologia de recollida. També es lliuraran, per habitatge, un parell de paquets de bosses compostables per a lliurar el material a la via pública juntament amb el cubell xipat.

La informació continguda en el xip es detectarà durant la recollida mitjançant unes canelleres especials que disposa el personal del servei de recollida i, diàriament, es lliurarà a l’Ajuntament per poder bonificar sense cap mena de dubte la taxa dels habitatges que fan servir correctament el sistema.